IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vukmirović- Krivokapiću: DOBRO JUTRO I LAKU NOĆ

Trenutni crnogorski premijer Zdravko Krivokapić dočekao je da kao zvaničnik ide u Beograd. Da, svi  znamo da nije baš kao Frankie Goes To Hollywood, ali je svakako prilika za spektakl ove i ovakve Vlade. A i one tamo. Relaksirano, svakako.

Onaj prošli noćni odlazak za Beograd i sva ujdurma oko potpisivanja Temeljnog ugovora se, valjda, ne važi. Uostalom, ko se toga još sjeća. A i tada mu se nije išlo. Čak, živa je istina i da su ga jedva ugurali u avion. U oba pravca.

Ne važi se ni ono sa njegovim ćerkama i njihovim tvrdnjama o protjerivanju iz Beograda. To je bilo u junu. U julu su već, bar prema pisanju tamošnjih tabloida, “jezdile” Beogradom u automobilu sa diplomatskim tablicama. U avgustu su objavile da se vraćaju kući – u Beograd.

Razlog posjete je čuveno “intenziviranje saradnje”. Plus ono ne manje čuveno kako trenutno “nije usaglašena agenda posjete”, pa se kao ne zna što će tamo da radi. U prevodu, prečica za mutljavinu. A tu ga već čeka Vučić. Strogo, interesni aranžmani. Treba to temeljno pozavršavati.

Čitaj još:   Mandatar bez mandata: Krivokapić krenuo u razgovare, neophodno je formirati Vladu... (foto)

Ili je samo onaj nepotpisani Temeljni ugovor od prošli put ponovo u igri?

Jer, što ne bi pala jedna na kvarno priređena veleizdaja? To bar nije problem u intenziviranju odnosa između dvije države od kako je Krivokapić postao premijer. Uostalom, srpska crkva ga je dovela na vlast, zašto ne bi sa njom i otišao? Još samo potpis za kraj…

I da se sa Beogradom i karijerom rastane uz onu staru stvar i njenih par stihova:

“…stružem s pantalona ostatke od blata…”.

Dobro jutro. I laku noć.

piše: Željko Vukmirović

izvor: http://aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more