IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIKA Živković: PARTIJSKI INTERES ne smije biti iznad interesa POBJEDE CRNE GORE

Kako su prijevremeni izbori u Crnoj Gori sve izvjesniji, zbog krize aktuelne marionetske i štetočinske vlade, tako se, što je sasvim normalno i očekivano kod građana zabrinutih za sudbinu svoje države otvaraju i komentarišu pitanja najboljeg modela izlaska na te izbore.

Ono što nije dobro kod razmišljanja o ovoj, veoma važnoj temi je odsustvo tolerancije za dugačiji stav i dugačije viđenje problema koji moramo razriješiti da bi Crnu Goru vratili samoj sebi, jer je ona trenutno daleko od toga.

Dilema, da li na te izbore treba izaći sa jedinstvenom izbornom listom ili ne, je osnovno pitanje oko kojeg već počinju ozbiljna nerazumijevanja i trvenja, iako na to nadasve, važno pitanje odgovor treba tražiti isključivo u ozbiljnoj političkoj analizi, a ne u emocijama.

I jedan i drugi model izlaska na izbore imaju svoje prednosti, ali i mane ili nedostatke. Stoga je veoma važno da to pitanje ne bude razlog naših svađa i trvenja, nego razložnog promišljanja o tome kako da na najbolji način motivišemo sve građane ove zemlje, koji je vole i poštuju da izađu na izbore i daju svoj odgovor na krizu u kojoj se nalazimo.

Ovoga puta nijedan partijski interes ne smije biti iznad interesa pobjede Crne Gore.

Svi mi veoma dobro znamo da čovjek voli da sudi i presuđuje i o stvarima o kojima malo zna. Isto tako dobro znamo da su oni koji manje znaju arogantniji i isključiviji, a sve to doprinosi, ne samo međusobnom nerazumijevanju, nego i svađama, neslozi i nepotrebnoj diskreditaciji.

Čitaj još:   Živković: Nikšićki izbori- kad je politika važnija od života

Zato je veoma važno da ovoga puta o ovom veoma važnom pitanju pobijede razum i argumenti, a ne bilo čiji interesi. Važnije je nego ikada da naša različita razmišljanja oslobodimo strasti i emocija i ne nalazimo protivnike i izdajnike tamo gdje ih nema.

Međusobne svađe i pokušaj nametanja sopstvenog ličnog ili partijskog stava i onima koji izlaz vide na drugačiji način, nijesu način za izlazak iz ove krize u kojoj se nalazimo. Nikada više ne smijemo prebrojavati sopstvena crnogorska krvna zrnca, jer za to imamo loše pouke i iskustva iz ne tako davne prošlosti.

Nornalno je da, koliko god volimo ovu zemlju, različito razmišljamo i o modelu izlaska na izbore i o njenoj budućnosti. I dobro je da je tako, jer nije pred nama sve crno – bijelo. Ima tu kolora koji će sigurno doprinijeti, uz međusobno razumijevanje i poštovanje da nađemo najbolji put i za izbore i za bolju i drugačiju Crnu Goru.

Ja nemam dilemu da ćemo uz sve izazove i nerazumijevanja, slučajna ili namjerna, ovoga puta, razumom pobijediti sve svoje sujete, izabrati pravi put i vratiti Crnu Goru da bude bolja, nego što je ikada bila.

Čitaj još:   DPS Nikšić: „DOKLE ĆE NIKŠIĆ BITI OPKOLJEN MRAKOM“-Sluge velikosrpskog i ruskog interesa juče navijale za agresiju i rat

Facebook

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more