IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bošković: VLADAJUĆA većina pokušava da spriječi POLITIČKU ŠTETU

Poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore i član Odbora za bezbjednost Predrag Bošković ocijenio je u izjavi za Dnevne da je funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević na jučerašnjoj pres konferenciji pretpostavkama i insinuacijama pokušao da preduprijedi eventualne političke posljedice koje bi mogle uslijediti kada bude okončana istraga u slučaju prisluškivanja.

“Vjerujem da će o rezultatima istrage javnost biti veoma brzo obaviještena. Na osnovu svega što sam čuo, istraga ne ide u pravcu onoga što bi neki iz parlamentarne većine željeli da vide i smatram da je obraćanje Kneževića u cilju preveniranja eventualnih posljedica političke štete koja će uslijediti za parlamentarnu većinu”, kazao je Bošković.

Bošković je ponovo upozorio da treba ostaviti institucije da rade svoj posao i da neće iznositi podatke sa sjednice Odbora, jer bi time zašao u zonu krivične odgovornosti, a da li je to uradio Knežević, treba da procijene nadležni organi.

Lider DNP-a juče je govorio o sjednici skupštinskog tijela za bezbjednost, iznoseći neke detalje o dešavanjima na sjednici koji se tiču prisluškivanja, slučaja Peruničić, smrti Luke Bulatovića, direktno prozivajući glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da pokušava da zaštiti predsjednika države Mila Đukanovića i bivšeg premijera Duška Markovića.

Na pitanje da prokomentariše izjave funkcionera DF-a, Bošković kaže da svako odgovara za svoje postupke i činjenja.

“Sjednica Odbora za bezbjednost Skupštine Crne Gore održana je u tzv. Gluvoj sobi u kojoj su se razmatrala dokumenta koja su označena stepenom tajnosti te vam zbog toga ne mogu govoriti ništa detaljnije kako ne bih zašao u zonu krivične odgovornosti. Izjave poslanika Kneževića smatram političkim pretpostavkama i insinuacijama koje imaju za cilj da Knežević i DF politički profitiraju.

Čitaj još:   MILO Đukanović: CRNA GORA je prošla kroz promjenu nagore, NEĆEMO UČESTVOVATI U MANJINSKOJ VLADI

Dakle, stavovi koje je saopštio, čini mi se predstavljaju neko njegovo političko viđenje situacije – sa kojim se, nepotrebno je i govoriti, apsolutno ne slažem – prije li nego nešto što predstavljaju informacije sa sjednice Odbora. Da li je na ovaj način ušao u zonu krivične odgovornosti – neka procijene nadležni organi. Pretpostavljam da mu to nije bila namjera, ali ipak, kao što sam rekao, svi smo odgovorni za svoje postupke i djela”, kazao je Bošković.

Na pitanje da li Kneževićevo obraćanje javnosti ima veze sa jednom rečenicom Boškovića tokom preksinoćnje emisije na Javnom servisu – da će SDT ubrzo izaći sa detaljima oko afere prisluškivanja i da će se vidjeti da je “loptica u nekom drugom dvorištu”, sagovornik Dnevnih naglašava da se “nalazimo u jednoj delikatnoj situaciji”.

“Crnu Goru potresa ozbiljna bezbjednosna kriza koja je kulminirala samoubistvom dugogodišnjeg prvog operativca ANB Luke Bulatovića. Prirodno je da postoji interesovanje javnosti, ali ipak, moramo se držati poštovanja zakona. To je bio moj komentar preksinoć, kojim sam, vjerujem, ostao u okvirima onoga što zakonski mogu da saopštim te mislim da bi svaki komentar mimo toga mogao predstavljati kršenje zakona. Na osnovu svega što sam čuo, kao opšti zaključak mogu da kažem da mi se čini da dosadašnje informacije i istraga ne idu u pravcu u kom očekuje aktuelna parlamentarna većina”, poručuje Bošković.

Čitaj još:   DPS: KRIVOKAPIĆ i DRITAN spremni da ZAPALE CRNU GORU da bi ISPUNILI TUĐE KOMANDE

izvor: dnevne.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more