IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“ISTRAGA” OTKRILA: Kriminalci ucjenjivali fudbalera Sarajeva… (foto)

Fudbalera RIFATA Kapić je, prema informacijama jednog od portala, bio je žrtva kriminalaca koji su uhapšeni u okviru policijske akcije “Korner”, isti su poznati policijskim organima…

SARAJEVO: BiH, Sport, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 28.10.2021…10: 56… “ISTRAGA” OTKRILA: Kriminalci ucjenjivali fudbalera Sarajeva… (foto)

Fudbaler Sarajeva Rifat Kapić bio je meta dvojice kriminalaca koji su ga posljednjih mjeseci reketirali, saznaje Istraga.ba.

Kapić, prema informacijama Istrage, žrtva Vedada Bajramovića i Mehmeda Bešlije, koji su u utorak uhapšeni u okviru policijske akcije “Korner” poznati su policijskim organima.

Podsjećamo, službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS izveli su u utorak akciju pod nazivom “Korner” prilikom koje su uhapsili dvije osobe, piše Istraga.ba.

Kako je saopćeno, prilikom brze operativne taktičke akcije FUP je uhapsio dvije osobe inicijala V. B. (1998.) i M. B. (1980.).

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela iznude iz člana 295. stav 2. i produženog krivičnog djela iz člana 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičene osobe su od ranije poznate pravosudnim organima.

Čitaj još:   NEVRIJEME: Olujni vjetar čupao stabla, rušio krovove po BiH (foto i video)

“Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih stvari koje pomenute osobe koriste te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potječu iz krivičnog djela, skupocjeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke Porsche Panamera, koje je predmet ovog krivičnog djela”, navodi se.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocjeni sat u vrijednosti od 120.000 eura te na isti način pokušali oduzeti pomenutno putničko motorno vozilo, u čemu su spriječeni.

“Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

izvor (SB)

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more