IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVAC ZA BAHAĆENJE Vučićevog sina: Danilo, u kolima pod rotacijom i sa “Kobrama” stigao na utakmicu u… (foto)

Danilo Vučić, sin predsednika Srbij, doputovao je u Požegu, u automobilu „leksus“ pod rotacijom, u pratnji „Kobri“ i drugog obezbjeđenja…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 28.10.2021…18: 56…  NOVAC ZA BAHAĆENJE Vučićevog sina: Danilo, u kolima pod rotacijom i sa “Kobrama” stigao na utakmicu u… (foto)

To je saopštilo Udruženje građana Inicijativa za Požegu i osudilo bahaćenje Danila Vučića, pitajući se zbog čega predsednikov sin, u obavljanju privatnih poslova, ima vojnu pratnju i rotaciju?

Lokalni fudbalski klub je, u srijedu, igrao utakmicu Kupa Srbije sa Radom ali, ocjenjuje Inicijativa, „gledaoci, koji su krenuli da gledaju fudbal, nisu slutili da će prisustvovati jednom mnogo značajnijem događaju“.

„Sa ekipom Rada u Požegu je doputovalo tridesetak njihovih po zlu čuvenih navijača. Tridesetak skinhedsa. No, nisu oni čudo koje se u Požegi u srijedu dogodilo. Čudo je stiglo u skupocenom „leksusu“ i to pod rotacijom, u pratnji „Kobri“ i drugog obezbjeđenja raspoređenog u nekoliko automobila beogradskih tablica. Požeški stadion, a nakon utakmice i restoran u centru grada, imao je priliku da ugosti Danila Vučića, sina predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Danilo je, trenutno, siva eminencija FK Rad“, saopštila je Inicijativa za Požegu.

„Krenuo čovjek na fudbalsku utakmicu u vozilu pod rotacijom i okružen vojnim specijalcima“, navodi se, „kao da je, u najmanju ruku, krenuo u Prizren“.

„Zašto sin predsednika države, u obavljanju privatnih poslova, ima vojnu pratnju i zbog čega, zaboga, rotaciju? Živimo li u privatnoj državi jednoga čovjeka i da li su sve institucije i svi državni resursi njemu na raspolaganju u privatne svrhe, mimo ustava i zakona“, pita se Inicijativa za Požegu, osuđujući  bahaćenje sina predsednika Srbije, uz poruku da će to udruženje „nastaviti da se bori za društvo u kome će zakoni važiti jednako za sve i u kome će svi biti jednaki pred zakonom“.

Uz podsjećanje na „čudan razvojni put mlađanog Danila, koga je tata u početku predstavljao kao običnog radnika, koji radi za 500 eura mjesečno“, Inicijativa navodi da Vučićev sin „u međuvremenu, nezvanično postaje vlasnik vinarije i silnih vinograda za koje je, valjda, odvajao od plate, pa skupio i kupio“.

Čitaj još:   DOKTORI sa VMA naređuju: Vučku STROGO ZABRANJENO, bar narednih mjesec dana... (foto)

„Za to vrijeme, neki „nasrtljivi novinari“, navodi Inicijativa, „fotografisaše ga sa vođama navijača– Vidojevićem (Aca Rošavi) i Nemanjom Srećkovićem, članovima huligansko- kriminalne grupe Janjičari, čiji vođa je prvo bio Sale Mutavi, a kad je ubijen nasledio ga je Veljko Nevolja Belivuk“.

„E, slučajno je sa njima zajedno, jednom prilikom, Danilo gledao utakmicu u beogradskom kafiću i slučajno su sjedeli za istim stolom u Banjaluci. To što su ti slučajni poznanici dio ekipe koja će kasnije praviti ćevape od ljudi, to sa Danilom nikakve veze nema“, saopštila je Inicijativa za Požegu.

Dalje se navodi da je „vlast u Srbiji mnogo brzo prešla put od konferencije za štampu na kojoj predsjednik naglašava kako je svojim novcem, od plate, kupio flašicu sa vodom, do situacije da njegov sin ide na utakmicu a usred radne nedelje za vrijeme radnog vremena, sa obezbjeđenjem kao da je Salman Ruždi krenuo na sajam knjiga u Teheran“.

Čitaj još:   Ukrajinski Generalštab optužuje- Ministar odbrane Srbije demantuje: Rusi regrutuju srpske dobrovoljce... (foto, video)

Novac građana za bahaćenje Vučićevog sina… 

„Možda je Danilo uzeo slobodan dan ili je prethodno radio treću smenu? Ali, zašto se novac građana Srbije troši za ovoliko obezbjeđenje i ovoliko automobila u pratnji? Jedino, ako je Danilo sipao gorivo iz svog džepa i platio putarine i dnevnice „Kobrama“, ocijenila je Inicijativa, pitajući se: „Dokle će u Srbiji vlast značiti isključivo moć i bahaćenje?“

izvor Danas.rs

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more