IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Gorica DODIK u očaju šalje poruku Gabrielu ESCOBARU : Stihovi hrvatske domoljubne pjesme… (foto)

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za zapadni Balkan Gabriel Escobar rekao je da je pozvao lidere političkih stranaka u BiH da ne podrže politiku Milorada Dodika, lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH, o povlačenju iz zajedničkih institucija…

VAŠINGTON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak, 29.10.2021…10: 06… Gorica DODIK u očaju šalje poruku Gabrielu ESCOBARU : Stihovi hrvatske domoljubne pjesme… (foto)

“Lično sam obavio seriju telefonskih razgovora sa političkim liderima u BiH, a uskoro ću i ići u posjetu tom regionu”, rekao je Escobar na saslušanju u Komitetu za spoljne poslove Predstavničkog doma američkog Kongresa. 

On je, kako su prenijele agencije, naveo da je razgovarao i sa evropskim partnerima da i oni urade isto – da razgovaraju sa liderima političkih partija u BiH i da im sugerišu da ne podrže politiku Milorada Dodika.Nakon što je objavljena ova izjava, oglasila se Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika. 

Čitaj još:   Vic dana Plavuše o dječacima ...

“Zovi, samo zovi, opozicioni će sokolovi za te Srpsku prodati…”

Gorica Dodik možda nije upućena, no pjesma “Oj Hrvatska mati” (poznata i kao “Zovi, samo zovi” po stihovima pripjeva), hrvatska je domoljubna pjesma nepoznatog autora iz 19. stoljeća. Nastala je u okvirima hrvatskog sveslavenstva i južnoslavenskih strujanja hrvatske politike u poilirskom i poslijepreporodnom dobu…

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more