IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAPUSTILA GA ZBOG NEVJERSTAVA: Ovo je prva žena Radeta Šerbedžije! (foto)

Njeno ime bilo je Ivanka Cerovac, a od milja ju je zvao svojom balerinom…

BRIJUNI: Hrvatska, Zanimljivosti, vijesti, petak, 30.10.2021… 00: 16…  NAPUSTILA GA ZBOG NEVJERSTAVA: Ovo je prva žena Radeta Šerbedžije! (foto) 

Rade Šerbedžija je već tada imao dosta glumačkog iskustva, no, kako je rasla njegova slava, tako je i brak sa Ivankom počinjao da se urušava. Šerbedžiju pripadnice ljepšeg pola uvjek su smatrale vrlo privlačnim muškarcem, a u prvi brak stupio je veoma mlad, kada su on i njegova izabranica imali jedva 23 godine.

Njeno ime bilo je Ivanka Cerovac, a od milja ju je zvao svojom balerinom.

Te 1969. godine, Rade je diplomirao na Akademiji, a Ivanka u Školi za ritmiku i ples. Bila je to prava, iskrena mladalačka ljubav ali, mada su bili srodne duše, nije im bilo suđeno da njihov brak opstane.

Prve godine obilježili su i njihovi prvi profesionalni uspjesi. Šerbedžija je brzo dobio angažman u gradskom pozorištu “Gavella” u kojem je igrao Šekspirovog “Hamleta” i “Ričarda Trećeg”, a Ivanka je postala plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.

Čitaj još:   ZENICA, VANREDNO STANJE: Bosna opasno raste, poplavljen niz kuća (foto, video)

Dobili su dvoje djece – 1971. godine rodio im se sin Danilo, koji je ime dobio po Radetovom ocu, a dvije godine kasnije i ćerka Lucija.

Zanimljivo je da je Šerbedžija u stihovima priznao svoju krivicu. U pjesmi “Hamlet mašina”, koja je nastala 1992. godine, pisao je o “veš-mašini” koju je posle vjenčanja kupio svojoj voljenoj.

Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vrijedno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih nevjerstava počela kvariti…– napisao je Rade.

Razveli su se 1987, a prvoj supruzi posvetio je i zbirku pjesama u kojoj je napisao dirljive stihove: “od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle djece koja nas svojim životima uvjeravaju da sve to nije bio tek san i privid“.

Bivši supružnici ostali su prijatelji i nakon razvoda i tako je ostalo sve do 2010. godine kad je Ivanka iznenada preminula od moždanog udara u 63. godini života. Rade je danas oženjen Lenkom Udovički sa kojom ima troje djece: Milicu, Ninu i Vanju...

izvor Nportal.hr

Čitaj još:   ČUDNO Zbog čega su prazni letovi od Kraljeva za Istanbul: Ekstra su jeftini, ali interesovanje putnika i dalje je malo... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more