IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

METEOROLOG NAJAVIO IZNENAĐENJE: “Veći dio naredne sedmice protičat će u znaku…” (foto)

Stiže dugo najavljivana promjena vremena…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 31.10. 2021… 12: 16…  METEOROLOG NAJAVIO IZNENAĐENJE: “Veći dio naredne sedmice protjecat će u znaku…” (foto)

Meteorolog Nedim Sladić kazao je da se od temperaturne inverzije i maglovitih prijepodneva polako pozdravljamo već danas, kada će atmosferski pritisak početi slabjeti, a stabilnost atmosfere sa odmicanjem anticiklone prema istoku postepeno narušavati.

Ovo će početkom novembra nagovijestiti jaču promjenu vremena koju donosi produbljivanje doline u Đenovskom zaljevu sa sjeverozapada Europe i formiranje Đenovske ciklone u prizemlju, donoseći daljnji pad atmosferekog pritiska s kojim će jugo ojačati, a potom s odmicanjem ciklone prema istoku prognozira se i kiša, na jugozapadu i sjeverozapadu izgledno i obilnija.

Veći dio naredne sedmice protjecat će u znaku promjenjiva i natprosječno topla vremena, pri čemu će i jutarnje i dnevne temperature biti i više nego ugodne– poslije ponedjeljka, jutarnje temperature od 7 do 16, a dnevne od 14 do 21 °C, najavio je meteorolog Nove BH Nedim Sladić.

Jutros je vrijeme u Bosni i Hercegovini pretežno vedro, a po kotlinama ima dosta magle..

Najniža temperatura zraka izmjerena je na Sokocu, minus šest, dok je najtoplije bilo u Neumu, 10 stepeni. U Sarajevu je izmjeren jedan stepen Celzijusa.

Danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama prije podne će biti dosta magle koja se lokalno može i druže zadržati. Vjetar slab južnog smjera.

Čitaj još:   BORIS Mugoša: Prepucavanja predsjednika i premijera u drugi plan staviljaju činjenicu da više od 20 ljudi putuje u Njujork... (foto)

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 21 stepen, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U kotlinskom dijelu Sarajeva prije podne sa maglom. Sunčano u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15 stepeni.

U ponedjeljak se po kotlinama u Bosni prije podne očekuje magla. Tokom dana postepeno naoblačenje koje će u noći na utorak usloviti kišu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U večernjim satima povremeno jaki udari juga na zapadu i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i tri, na jugu zemlje od šest do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni.

U utorak prije podne se očekuje oblačno vrijeme sa prolaznom kišom u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana djelomično smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Prije podne i sredinom dana povremeno u Bosni će biti i jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

U srijedu se očekuje novo naoblačenje koje će usloviti jaču kišu uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno slabija kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Dalje jačanje juga u noći na četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni.

Čitaj još:   SJENICA: RIJEKA GRABOVICA POTOPILA NA DESETINE OBJEKATA, JEDNA PORODICA EVAKUISANA...

http://iBalkan.net.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more