IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

APOKALIPSA IZ HERCEGOVINE: Građani tražili pomoć Oružanih snaga BiH… (foto, video)

U posljednjem saopćenju Federalne uprave Civilne zaštite navodi se da vodostaj rijeke Neretve u općini Konjic je u opadanju, a intenzitet padavina se smanjuje…

JABLANICA: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 06.11.2021… 18: 56… APOKALIPSA IZ HERCEGOVINE: Građani tražili pomoć Oružanih snaga BiH… (foto, video)

Kako saznaje Hayat.ba, ranije je upućen zahtjev za pomoć u angažovanju građevinskih mašina od strane Oružanih snaga BiH, kako bi se u što skorije vrijeme saniralo klizište u naselju Hotovlje u Konjicu. Trenutno nema povratne potvrdne informacije da će zahtjev biti odobren.

Snabdijevanje električnom energijom trenutno je u prekidu od naselja Svijenča prema naselju Ljutoj (Kalinovička Ljuta) i od naselja Dindol prema naselju Hotovlje, a na terenu su radnici Elektroprivrede koji rade na otklanjanju posljedica.

Hayatova ekipa pratila je radove u naselju Dindol gdje su zabilježili apokaliptične prizore, totalno uništena putna komunikacija.

Čitaj još:   Anabelu držali da ne napravi haos zbog Lune: Bolesne scene, sve se trese... (foto i video)

Putna komunikacija prema naselju Rajac također je blokirana. Jutros je bila blokirana i putna komunikacija prema naselju Jasenik, koja je trenutno prohodna. Vodosnabdijevanje je redovno, a stanovništvu općine Konjic preporučuje se prokuhavanje vode za piće.

U posljednjem saopćenju Federalne uprave Civilne zaštite navodi se da vodostaj rijeke Neretve u općini Konjic je u opadanju, a intenzitet padavina se smanjuje.

Dešavanja iz Hercegovine za portal iBalkan.net prati ADNA Bojadžić…

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more