IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U PAZARU, TUTINU I SJENICI! Zaplenjeni narkotici i oružje…

NOVI PAZAR- TUTIN- SJENICA– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Novom Pazaru, sproveli su protekle večeri opsežnu akciju na suzbijanju opšteg kriminaliteta u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici i tom prilikom pronašli određenu količinu narkotika, jedan pištolj i više komada hladnog oružja, saznaje indeksonline.rs

U istoj akciji, u Novom Pazaru, slobode je lišen K.F. (1984) zbog napada na službeno lice. Kako saznajemo, on je prilikom pretresa otvorio paketić sa praškastom materijom i prosuo po ulici, nakon čega je fizički nasrnuo na policajca.

Sumnja se da se radi o opojnoj drogi heroin. Protiv njega će biti podnijete dvije krivične prijave i to za krivična djela neovljašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i napad na službeno lice. Osumnjičenom K.F. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Iste večeri u Novom Pazaru, prilikom kontrole jednog vozila, pronađen je pištolj i određenu količinu municije. Osumnjičenom se na teret stavlja krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Čitaj još:   NOVI PAZAR:UZIMAO NOVAC , Počinje suđenje doktoru za primanje mita...

U nastavku akcije, policija je privela osumnjičenog kod koga je u centru Novog Pazara pronađeno oko 10 grama trave.

Policija je u Tutinu, u kasnim večernjim satima, zatekla dva vozača kako upravljaju vozilima pod dejstvom opojne droge kokain, dok je iste večeri u Sjenici potvrđeno prisustvo kokaina u krvi kod jednog lica koje je takođe bilo za volanom putničkog vozila.

Pored navedenog, slobode su lišena i dva lica sa potjernice, pronađena je i određena količina hladnog oružja i tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

izvor: indeksonline.rs

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more