IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MUJAGIĆ: Aleksandar VULIN je najveći RATNOHUŠKAČ na Balkanu!

Aleksandar Vulin je najveći ratnohuškač na Balkanu i prečesto se petlja i laže da bi se mogao smatrati ozbiljnim političarem, ističe za beogradski list Danas Satko Mujagić, pravnik i bivši prijerdorski logoraš…

Mujagić je za “Danas” komentarisao nove prozivke ministra unutrašnjih poslova Srbije upućene organima Federacije BiH da “neće” ili “ne mogu” da rasvetle slučaj “ubistva” Aleksandra Vučića u Srebrenici iz 2015. godine.

Podsjetimo, tadašnji premijer, a sada predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, napadnut je na izlasku iz Memorijalnog centra u Potočarima 2015. gdje je bio na komemorativnom skupu.

Vulin je u subotu veče u emisiji “Jedan na jedan” banjalučke Alternativne televizije izjavio da je srpska policija “otvorena za komunikaciju sa sigurnosnim organima Federacije BiH povodom “pokušaja ubistva” Vučića, ali je dodao da je zabrinut za njihovu iskrenost”.

“Mi radimo na ovom slučaju. I pored toga što nam je teže, uslijed protoka vremena i toga što nismo na mjestu dešavanja, doći ćemo do istine”, rekao je Vulin i rekao je da su službe bezbjednosti Federacije BiH “ili nefunkcionalne, pa ne mogu da rasvijetle” taj slučaj, “ili mogu, ali neće”.

– Umjesto što stalno upire prstom u “političko Sarajevo” povodom takozvanog atentata, Vulin bi odgovore trebao da traži u Beogradu, kod Mladena Trbovića i Milana Dumanovića koji su već pojasnili ulogu BIA i 18 agenata po Potočarima tog dana – ističe Mujagić.

Podsjećamo, država Srbija je Dumanovića i Trbovića tužila zbog toga što su javno govorili o tajnom snimanju komemorativnog skupa u Srebrenici 2015. kada je napadnut Vučić. Trbović i Dumanović su čak bili i uhapšeni nakon čega su dobili i otkaze. Međutim, Trbovića je prošle godine sud vratio na posao i dodijelio mu sve uskraćene plate, presudivši da je nelegalno otpušten.

Čitaj još:   Nije poslužen pićem, vratio s benzinom da zapali restoran ... (foto)

– Nije mi drago da je bilo ko napadnut u Potočarima, gost je gost i mora biti dobrodošao, pa i onda kad negira dokazan genocid, ali mislim da je vrijeme da se prekine s dvoličnim potpaljivanjem javnog mnjenja – smatra Mujagić.

Kako objašnjava, srpsko rukovodstvo bi učinilo veću uslugu svojoj zemlji izručenjem ili procesuiranjem penzionisanih oficira JNA Novaka Đukića i Radmila Željaje, “ubicama koje država i danas štiti”.

– Ako je Vučiću i Vulinu stvarno stalo do mira i dobrih odnosa, kako papagajski ponavljaju, onda je vrijeme da se prekine s nebulozama o navodnom atentatu, a počne s pravom konfrontacijom o ulozi Srbije u ratovima devedesetih, priznanjem genocida i zločina izvođenjem pred lice pravde odgovornih. Srbija ovakvim pristupom tapka u mjestu a ministri kao Vulin prave karikaturu i od sebe i države čije interese navodno brane – ukazuje Mujagić.

Prema njegovim riječima, priznanje je put u pravo pomirenje i napredak među dobrim komšijama.

– Sve drugo su jeftini politički poeni i uvreda za zdrav razum i medju vlastitim glasačima – naglašava Mujagić za “Danas”.

I sarajevski novinar Avdo Avdić nedavno je za Danas, između ostalog, izjavio da bi Vulin informacije o napadu na Vučića mogao da potraži od službenika Bezbjednosne-informativne agencije (BIA), koji su neovlašteno bili u Potočarima.

Ministar policije Aleksandar Vulin je u subotu veče komentarisao i tvrdnju svjedoka pred hrvatskim sudom, koji je u procesu protiv Srba osumnjičenih za zločine u Glini rekao da ga je 1991. godine tukao lično Aleksandar Vučić.

Čitaj još:   PROFIL PROVOKATORA: Vučićev rotvajler i bivši ministar vojske koju nikad nije služio? (foto i video)

Vulin je naveo da je to “provjerljiva i glupa laž koju su hrvatski mediji iskoristili za napad na srpskog predsjednika”.

Dodao je da se srbijansko tužilaštvo obratilo hrvatskim pravosudnim organima i zatražilo dostavljanje tog slučaja da bi “ispitali i vidjeli da li je bilo ratnog zločina ili ne”.

izvor: portalluca.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more