IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Stotine demonstranata se okupilo u centru grada, Mural Ratka Mladića mora pasti! (foto, video)

Nakon što su u Beogradu danas uhapšene aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović jer su mural posvećen ratnom zločincu Ratku Mladiću gađale jajima, u centru ovog grada okupila se grupa demonstranata koji zahtjevaju da mural bude uklonjen…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 10.11.2021… 00: 45…BEOGRAD: Stotine demonstranata se okupilo u centru grada, Mural Ratka Mladića mora pasti! (foto)

Na fotografijama je moguće vidjeti da demonstranti u rukama drže papire na kojima je napisano “Mural mora pasti!”.

Nedaleko od mjesta dešavanja pojavio se i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin koji nije želio da daje izjave za medije, samo je kratko prokomentarisao: “Sačuvan je javni red i mir, slobodno se krećite gradom”, prenosi N1. 

Reporteri N1 snimili su i nekoliko marica Žandarmerije na Slaviji.

Aktivisti su se kretali bez blokade saobraćaja, trotoarom. Krenuli su kada su im se priključile ranije danas privedene aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović. One su puštene iz PU Vračar nešto prije 19 sati. 

Nakon što je jedan od organizatora održao govor i nakon što su se aktivisti pripremali da napušte taj dio, pojavila se grupa desničara koja je skandirala mladiću. Aktivisti su im u verbalnom prepucavanju uzvratili sa „fašisti“. Kako javlja reporter N1, aktivisti navode da će se i dalje okupljati dok mural ne bude prekrečen. Oni navode da nemaju namjeru da probijaju kordone i rade slične stvari.

Čitaj još:   BEOGRAD DRAMA NA NEBU : Vanredno sletio avion iz...

Nešto iza 21.30 polako su počeli da se razilaze, prenosi N1. 

Aktivistkinja Aida Ćorović koja je ranije danas privedena jer je jajima gađala mural Ratku Mladiću za Dnevnik N1 je rekla: „Ova bruka večeras je lice režima Aleksandra Vučića i greh na njegovu dušu. Mogao je da se vidi strah tih policajca, mi smo taoci jednog nenormalnog bolesnog režima“.

Ćorovićeva je navela da joj se policajci uopšte nijesu predstavili, već su samo počeli da je vuku i da je mislila da se radi o navijačima koji će je odvući negdje i pretući.

Podsjetimo, mural sa likom Ratka Mladića, haškog osuđenika i bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, osvanuo je nedavno na uglu ulica Alekse Nenadovića i Njegoševe, na Vračaru. Dan kasnije, nepoznata osoba docrtala je na Mladićevim rukama krv, aludirajući na zločine koji su počinjeni u BiH.

Čitaj još:   EVO KAKO i Kada zeleni čaj donosi više štete nego koristi: Pretjeranom konzumacijom može se pojaviti i... (foto, video)

izvor antena M

BEOGRAD: IRFAN MENSUR Opljačkan usred “bijelog dana” i to u centru grada…

Čuveni balkanski umjetnik i glumac Irfan Mensur opljačkan je u centru Read more

BEOGRAD Policija pronašla Fatimu: Jordanka koja je širila HIV Beogradom

Fatema Alas (38) bavila se prostitucijom u centru Srbije, a Read more

BEOGRAD Legija ostaje još dvije godine u srpskom “Alkatrazu”…

U posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu, poznatom i kao srpski Read more