IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČEDOMIR JOVANOVIĆ ZNA ŠTA GOVORI: “Akcija policije nije da čuva red i mir….”

“Današnje scene iz Njegoševe ulice u Beogradu predstavljaju veliku sramotu za srpsku policiju”, kaže lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, reagujući na policijske snage koje su bile raspoređene na uglu ulica Njegoševe i Alekse Nenadovića, gdje je inače bio najavljen protest i uklanjanje murala s likom zločinca Ratka Mladića.

„Ukoliko je policija već bila odlučna u nameri da se bavi čuvanjem murala, mogla je da se pozabavi oslikanim likom ubijenog premijera Zorana Ðinđića na platou kod Filozofskog fakulteta koji je stalno na meti vandala. Umesto toga, policija se odlučila da raspoložive snage stavi u funkciju čuvanja murala koji veliča ratnog zločinca Ratka Mladića, osuđenog za genocid u Srebrenice i ratne zločine u Bosni“, naveo je Jovanović.

Danas nam je, kaže, više nego ikada potrebna policija koja će sačuvati Beograd od „kretena koji naš grad iscrtavaju likovima kao što je Mladić i koji na taj način brukaju sve ono što je vredno i svetlo u srpskoj istoriji“.

„Naravno da današnja akcija policije nema nikakve veze sa čuvanjem reda i mira, već je bila u službi čuvanja lika i dela osuđenog ratnog zločinca. U suprotnom bi bez ikakve reakcije dočekala protest dve žene, aktivistkinje, koje su privedene zato što su jajima gađale tu sramotu od murala u jednoj od glavnih vračarskih ulica“, kaže Jovanović.

Čitaj još:   ČEDOMIR Jovanović: TEK ĆE SE ČUTI SRPSKO "NJET", ONO KOJE JE OTIŠLO IZ BEOGRADA...

Prema njegovoj ocjeni policija takvim potezima urniše sve ono što predstavlja ideju i viziju Zorana Ðinđića.

„Dva murala i odnos prema njima su poslednji znak za uzbunu i zato je potez svakog pojedinca koji se suprotstavi veličanju ratnih zločina slamka za koju moramo da se uhvatimo i da stanemo uz njih“, poručio je Jovanović za Nova.rs.

MUP je, inače, saopštio da je rasporedio svoje snage da obezbjeđuju javni red i mir zbog najavljenog protesta i uklanjanja murala sa likom Ratka Mladića, te da nisu štitili taj mural.

izvor: SB

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   JAKOV Milatović: Ukaz Mila Đukanovića je na pravnoj snazi, izborni kalendar je počeo da teče, liste se predaju do 16. maja... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more