IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Oduzeta droga ulične vrijednosti više od milion KM, petero uhapšenih… (foto, video)

Načelnik PU Istočno Sarajevo Branimir Šehovac kazao je da je akcija izvedena u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP- a RS- a…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 10.11.2021… 18: 45… SARAJEVO: Oduzeta droga ulične vrijednosti više od milion KM, petero uhapšenih… (foto, video)

U prostorijama PU Istočno Sarajevo večeras je održana vanredna press konferencija povodom akcije policije u mjestu Krupac, na području općine Istočna Ilidža prilikom koje je otrkriveno i oduzeto više od 130 kilograma droge.

– Prilikom zasustavljanja teretnog vozila “mercedes” u kojem se nalazilo pet osoba, otkriveno je i privremeno oduzeto 130 PVC paketa, bruto mase 132 kilograma suhe materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Vrijednost zaplijenjene materije je oko 500.000 KM, a ulična vrijednost je viša od milion KM – kazao je Šehovac.

Dodao je da je svih pet osoba uhapšeno, a njihovi inicijali su G. G., N. V., D. K., B. K. i N. P. Svi su nastanjeni u Foči.

Čitaj još:   Preminula glumica, imala je glas koji je UNOSIO RADOST u djetinjstvo mnogih u Jugi! (foto)

– Nakon krim-obrade, oni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo – kazao je Šehovac.

Također je naveo da su u toku aktivnosti ina području Foče i Trebinja, a s ciljem daljeg dokumentovanja ovog krivičnog djela.

Šehovac je kazao da je ovo druga najveća zapljena droge u Istočnom Sarajevu.

Podsjetio je da je 2018. godine, također u Krupcu, u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) zaplijenjeno oko 900 kilograma marihuane.

izvor agencije