IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vujović: Ako se ovako nastavi, CRNA GORA ĆE BITI NOVA REPUBLIKA SRPSKA

Prioritet crnogorske vlasti, ko god je činio, treba da bude bezpogovorno ispunjavanje zahtjeva i članstvo u EU, u što kraćem roku. Crnoj Gori treba vlast koja to može da joj pruži jer je to njen nacionalni interes, kazao je izvršni direktor CEMI-ja Zlatko Vujović, u jutarnjem programu Gradske televizije “Rujna zora”.

“Ako bi narednih, četiri do osam godina, u Crnoj Gori ostala ova parlamentarna većina jasno je šta nas čeka. Čeka nas izgradnja jedne nove srpske nacionalne države – Republika Srpska, odnosno jedna radikalizovana državna tvorevina koja će se sve državne resurse upregnuti na urušavanje onog vrijednosnog sklopa koji nas vodi u EU”, upozorio je Vujović.

Ukoliko bi se dogodila promjena, odnosno rekonstrukcija parlamentarne većine onda bi se, kaže, Crna Gora mogla vratiti na ono što je bilo ranije. Korupcija je bila i ostala veliki problem koji, kako je rekao, ne vidi da se značajno rješava sa aktuelnom vlašću.

“Dobro je da je došlo do promjene vlasti, dobro je da se vlast redovno mijenja, ali ne mogu se strateški pravci razvoja i usmjerenja Crne Gore ka članstvu u EU dovoditi u pitanje. Sporazum koji je potpisan između tri aktera jednostavno nije preživio provjeru vremena. Crna Gora ide u suprotnom smjeru od onog koji je bio obećan, što je i prirodno sa DF-om”, ocijenio je Vujović.

Čitaj još:   "Zavetnici" poslanička grupa iz Srbije: Dobili zabranu ulazaka u Hrvatsku- Milica Đurđević, očajna... (foto, video)

U Crnoj Gori, smatra, potrebno je što prije formirati proevropsku, manjinsku ili većinsku, Vladu koja bi bila sastavljen od stručnjaka.

“Umjesto jedne crkvene Vlade kakva je trenutno treba nam Vlada koja će ispuniti očekivanja naših zapadnih partnera”, uvjeren je Vujović…

Vladajuća većina, kaže, nije uspjela da se konsoliduje ni nakon godinu dana od izbora – većina i dalje insistira na novoj Vladi a neće da je sruši.

“Nalazimo se u periodu koji ne donosi ništa dobro. Što se duže bude nastavljala ova agonija vladajuće većine to znači da će oni imati lošiji rezultat na narednim izborima jer građani nisu glasali za ovo”, ocijenio je Vujović…

izvor: gradski.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more