IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

„DODIK SE PRIPREMA DESET GODINA…“: Šta je baronesa Helić rekla za CNN o secesiji Bosne i Hercegovine… (foto, video)

Navela je kako svi stanovnici u BiH, uključujući i Bošnjake, Srbe i Hrvate ne žele rat već mir i prosperitet…

LONDON: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 11.11.2021… 07: 45… „DODIK SE PRIPREMA DESET GODINA…“: Šta je baronesa Helić rekla za CNN o secesiji Bosne i Hercegovine… (foto, video)

Baronesa Arminka Helić i visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt gostovali su na CNN-u u emisiji koju vodi ugledna novinarka Christiane Amanpour, te su tom prilikom razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Na pitanje Amanpour da li zaista misli da je Milorad Dodik ozbiljan u vezi namjera za secesijom RS-a, baronesa Helić je rekla kako se on za to priprema već 10 godina.

“Ovo su kontinuirani i koncetrisani napori da se podriva bosanska država i da se pokaže da ona ne može funkcionisati. To traje već 10 godina i ovo su posljednji koraci do secesije. Oni u tome imaju podršku Rusije kao i od susjedne Srbije i vjerujem da ako ne odgovorimo možemo se vratiti na dešavanja koja ne želimo ponovno vidjeti”, rekla je Helić.

Čitaj još:   HAOS: SAD, zabranila turskim pilotima, da lete na borbenim avionima F- 35...

Također, navela je kako svi stanovnici u BiH, uključujući i Bošnjake, Srbe i Hrvate ne žele rat već mir i prosperitet.

“Svi žele mir više nego što žele konflikt i dužnost je političara u Bosni i svih koji žele pomoći da osiguraju mir da zadovolje buduće generacije, a ne snove političara – dinosaurusa”, navela je baronesa.

Pogledajte šta je baronesa Helić kazala za CNN o Dodikovim prijetnjama secesijom Bosne i Hercegovine.

izvor (SB)