IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Beograd: SA SKUPA “MURAL MORA PASTI” PORUČENO- “Vučić mora pasti iz dva razloga…” (FOTO)

Među okupljenima su i mladići koji koji skandiraju „Aida Srpkinjo“ i „Ratko Mladić“.

Aktivisti okupljeni oko Društva za održivu budućnosti – Koraci, ali i članovi drugih organizacija, večeras sa početkom u 18.00 sati započeli su protestni skup na Cvetnom trgu u Beogradu sa ciljem da, kako su najavili, pošalju poruku vlastima i javnosti da lik osuđenog ratnog zločinca ne smije biti predmet zaštite institucija Republike Srbije, a aktivisti i aktivistkinje koji se protive veličanju Ratka Mladića moraju biti podržani od cjelokupne javnosti.

Među okupljenima se nalaze Aida ĆorovićPavle GrbovićBalša Božović i Dobrica Veselinović, kao i još nekoliko desetina građana koji i dalje pristižu. Među okupljenima su i mladići koji koji skandiraju „Aida Srpkinjo“ i „Ratko Mladić“.

Novinar Rade Radovanović rekao je pristalicama koji su protiv murala Ratku Mladiću da murale i ovakve crteže poručuje lično Aleksandar Vučić.

„Građani i građanke, sloboda narodu. Nije genocid bio samo u Srebrenici, bio je u Prijedoru, za dva meseca ubili su 102 deteta. I ne samo tu, bilo je elemenata genocida i u Sarajevu, u Mostaru. Što se mene tiče, Aleksandar Vučić mora pasti iz dva razloga: jedan je što radi ono što ne sme, gazi Ustav i nipodaštava zakone, ponaša se kao tiranin. On naručuje crteže i kojekakve murale. Kao građanin Beograda ponosan sam da je naš, moj grad, počeo da cveta u cvetu solidarnosti i empatije prema žrtvama“, rekao je Radovanović i poručio momcima koji nose crne majice da se povežu zajedno protiv fašizma.

Čitaj još:   Rat huligana i policije: Kamenice kod Pravnog, taksista uletio u kordon... (foto + video)

Pripadnici policije, koji se već od 16 sati nalaze u blizini mjesta gdje je zakazan protest formirali su kordon između mladića u crnim majicama, koje predvodi Pavle Bihali iz pokreta Levijatan.

U Njegoševoj ulici, pored Treće beogradske gimnazije koja se nalazi nedaleko od Cvetnog trga, okupila se druga grupa huligana, kojih ima ih oko 100.

Policija je blokirala i sve sporedne ulice koje idu do Cvetnog trga, te da je i tamo formirala kordone.

Došle su i pripadnice organizacije „Žene u crnom“, koje nose veliki crni transparent na kom piše „Nikada nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici“.

izvor: Nova.rs.

BEOGRAD Policija pronašla Fatimu: Jordanka koja je širila HIV Beogradom

Fatema Alas (38) bavila se prostitucijom u centru Srbije, a Read more

BEOGRAD Legija ostaje još dvije godine u srpskom “Alkatrazu”…

U posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu, poznatom i kao srpski Read more