IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZMAJEVI IZ BOSNE Danas protiv Finske: Pobjeda nam otvara sva vrata… (foto, video)

Pobjedom BiH bi uoči posljednjeg kola zasjela na drugu poziciju u grupi, koja garantira plasman u baraž, poraz bi ostavio Zmajeve bez šanse da na kraju kvalifikacija budu na drugom mjestu…

ZENICA: Svijet, Sport, vijesti, subota, 13.11.2021… 08: 45… ZMAJEVI IZ BOSNE Danas protiv Finske: Pobjeda nam otvara sva vrata… (foto, video)

Fudbalska A reprezentacija sedmi meč kvalifikacija za Mundijal u Kataru igra danas na stadionu Bilino polje protiv selekcije Finske.

Sa Fincima smo igrali četiri puta, prije dvije godine smo ih u Zenici razbili sa 4: 1…

Izabranici Ivayla Peteva u prvih šest mečeva osvojili su sedam bodova, a Finci imaju bod više.

– Prezadovoljan sam kako su radili momci. Spremni smo za Bilino polje. Šta očekujem? Da odigramo dobro i pobijedimo. Nama su bitna tri boda i po to ćemo krenuti od prve minute – rekao je selektor Ivaylo Petev.

Najveći Petevov problem uoči Finaca je povreda Edina Džeke. Kapitena reprezentacije BiH muči povreda mišića.

– Džeko u subotu ima posljednji test i vidjet ćemo da li može ili ne može – poručio je bugarski strateg u petak.

Poslije propuštenih oktobarskih mečeva u tim se vraća Miralem Pjanić. Veznjak Barce na posudbi u Bešiktašu veli da “moramo odigrati agresivno i pametno”.

Čitaj još:   OSTAVILA MUŽA PREKO TV- a, JER JE PRIMIO BOOSTER DOZU: Iskreno se nadam da će umrijeti... (foto, video)

– Nadamo se dobroj utakmici protiv teškog protivnika, ali ćemo ući s namjerom da pobijedimo. Da dominiramo. Moramo biti svjesni da moramo ući agresivno. Neće biti previše kalkulacija. Ni mi ni oni neće gledati na narednu utakmicu. U ovim mečevima treba iskustvo. Treba se odigrati pametno. Igramo kući, moramo to pokazati – rekao je Pjanić.

Vjetar u leđa bh. timu i 12. igrač sigurno će biti navijači. Konačno će Bilino polje biti krcato. Ulaznice za ovaj meč odavno su rasprodane.

Bosna i Hercegovina u prethodnih šest utakmica ima jednu pobjedu, četiri remija i poraz. Finska u Zenici gostuje s omjerom od dvije pobjede, dva remija i dva poraza.

Najveća uzdanica Finske je Teemu Pukki. Najbolji strijelac u historiji te zemlje dao je šest golova u kvalifikacijama od ukupno sedam koliko su Finci postigli.

Selektor Finske Markku Kanerva najavio je kako će odbrana biti temelj njihove igre te da očekuje priliku za kontranapade, kao što su, uostalom, iz dva takva kontranapada postigli i golove u prvom meču na svom terenu (2: 2).

Utakmica na Bilinom polju počinje u 15 sati.

Meč sude engleski arbitri predvođeni Michaelom Oliverom. Njemu će asistirati Stuart Burt i Simon Bennett. Četvrti sudija je Darren England.

Čitaj još:   JAKOV Milatović, imenovao je do sada šest savjetnika, dobro poznata lica... (foto)

U VAR sobi sjedit će Chris Kavanagh i Beil Davies…

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more