IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IVICA DAČIĆ HISTERIČNO NAPAO KOMŠIĆA…

Ivica Dačić rekao je danas da se niko u državnom rukovodstvu nije bavio muralom Ratka Mladića i da je u pitanju očigledna politizacija cijele teme, a na pitanje o tužbi koja je upućena novinaru Tanjuga za negiranje genocida u Srebrenici, Dačić je rekao da je to još jedan dokaz zaslijepljenosti hrvatskih i bošnjačkih političara u BiH.

On je rekao da zna se na koji način bi trebalo da se postupa ukoliko postoji bilo šta što nije u skladu sa zakonom.

“Mi smo čak i bili previše revnosni u hapšenju onih koji su bili osumnjičeni u Haškom truibunalu. To smo radili čak i kršeći sopstveni Ustav, jer naš Ustav nije dozvoljavao izručenje optuženih za ratne zločine. Sada neko pokušava da nas okrivi za negiranje ili veličanje ratnih zločina”, rekao je Dačić gostujući za TV Prva.

Intervju sa Komšićem

Zamoljen da prokomentariše slučaj novinara Tanjuga Marka Ivasa, koji je radio intervju sa Željkom Komšićem u Sarajevu kada je Komšić prekinuo razgovor, a zatim podnesena krivična prijava za negiranje genocida u Srebrenici, Dačić je rekao da to još jedan dokaz zaslijepljenosti hrvatskih i bošnjačkih političara u BiH.

Čitaj još:   POLICIJA INTERVENIŠE: Cecin sin DIVLJAO za volanom! (foto)

“Novinar Ivas trebalo je da pita Komšića da li polazimo od toga da je u Jasenovcu počinjen genocid. Komšić je izazvao međunarodni incident i BiH bi trebalo da se izvini novinaru Tanjuga. To svakako ne podiže ugled BiH. To je u stvari sramota, jer pokazuje kolika je mržnja prisutna i potvrđuje da se žele incidenti”, rekao je Dačić.

On je rekao da “svi koji tako govore i tako se ponašaju smatraju da su Srbi ratni zločinci i da je Srbija država koja je počinila genocid”.

“To je sramno. Hrvati i Bošnjaci su počinili genocid u Srbiji još tokom Prvog svetskog rata boreći se na strani Austrougarske. Isto je bilo i u Drugom svetskom ratu, da ne govorim posebno o Jasenovcu. Sada neko hoće da poredi Srebrenicu, gde je nesumljivo počinjen zločin, koji mi ne poričemo i naša skupština je donela rezoluciju o tome. Ali ovde se želi poreći činjenica da su Srbi bili najveće žrtve etničkog čišćenja na prostoru bivše SFRJ”, zakljucio je Dačić.

Čitaj još:   ČEDOMIR Jovanović: KO JE IVICA DAČIĆ, DA POZIVA NA HAPŠENJE NENADA ČANKA?

izvor: politika.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more