IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

I OVO JE BiH: Nermina i sestra Magdalena, susrele se i zagrlile u dobru koje čine

Pozitivna priča o suživotu i ujedinjenju u humanosti, stiže iz naše zemlje i Udruženja “Pomozi.ba”.

Riječ je o dvije žene, pokrivenoj muslimanki Nermini Crnkić i časnoj sestri Magdaleni.

Iz Udruženja navode kako su se njih dvije “susrele i zagrlile u dobru koje čine”.

Naime, Nermina Crnić je imala ogromnu želju da učini nešto dobro za ovo Udruženje te je sa svojim sinom volontirala, a kasnije odlučila svoj talenat podijeliti sa drugima, odnosno pokazati drugim volonterima kako da obavljaju posao.

“Sa svojim sinom je volontirala u Restoranu dobre volje, a potom nam se javila i u „Kuću dobra“ da svoj talenat podijeli sa drugima – nauči volontere kako da rade dekupaž na predmetima koje ćemo ponuditi kupcima na bazaru i sredstva od prodaje usmjeriti u humanitarne svrhe”, navode iz ovog Udruženja.

Sestra Magdalena bila je uporna u namjeri da angažuje druge volontere koji će redovno posjećivati najugroženije korisnike u njihovim domovima.

Čitaj još:   DRITAN Abazović: Ako zbog državnog interesa treba da padne Vlada- neka padne... (foto, video)

“Omađijala nas je svojom upornošću. Svakom korisniku kojeg smo nedavno skupa posjetili, sestra Magdalena pronašla je volontera koji će u svojim obilascima učiniti ono što je potrebno – otići u prodavnicu, izvesti u šetnju, razgovarati, slušati. Volontera fizioterapeuta povezala je sa mladim čovjekom koji je ostao bez nogu”, naveli su iz Udruženja “Pomozi.ba”,  dodavši i to da su duše poput mobilizirane vojske.

“One koje su srodne – sastaju se, a one koje nisu razilaze se” (Buhari), navodi se na stranici ovog Udruženja.

izvor: SB