IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO POLICAJACA U SARAJEVU: Naređeno raspisivanje potjernice za… (foto)

Istovremeno, na prijedlog KTKS izdata je i naredba za raspisivanje međunarodne potjernice…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 16.11.2021… 16: 55… OSUMNJIČENI ZA UBISTVO POLICAJACA U SARAJEVU: Naređeno raspisivanje potjernice za… (foto)

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je pritvor Aleksandru Macanu…

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je pritvor Aleksandru Macanu, osumnjičenom za ubistvo policijskih službenika MUP-a KS.

Istovremeno, na prijedlog KTKS izdata je i naredba za raspisivanje međunarodne potjernice.

Podsjetimo, SIPA je uz asistenciju MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Republike Srpske i Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) 4. novembra provela akciju s ciljem hapšenja ubica dvojice sarajevskih policajaca iz 2018. godine. Vršeni su pretresi na području RS-a, a pretresena je i jedna kancelarija Policijske uprave Pale. Saslušano je više osoba.

Čitaj još:   TUGA DO NEBA: Preminuo ISEN Gaši- Pamtićemo ga kao čovjeka, koji je neizmerno volio, svoj narod i domovinu Crnu Goru... (foto)

Dvojica sarajevskih policajaca Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Šehović je odmah preminuo, dok je Vujinović teško ranjen usljed čega je kasnije podlegao povredama. Do pucnjave je došlo nakon što su ova dvojica policajaca zatekli grupu kriminalaca u krađi automobila u Geteovoj ulici…

IZVOR N1

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more