IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOSNA TUGUJE: Sutra dženaza djevojčici Dženi, kako su ubili malog meleka… (foto)

”Sutra nakon ikindije namaza klanjat će se dženaza,” potvrdio je za medije Muris Gadžun, otac male djevojčice…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 17.11.2021… 16: 55… BOSNA TUGUJE: Sutra dženaza djevojčici Dženi, kako su ubili malog meleka… (foto)

Dvoipogodišnja Džena izgubila je svoj mali život nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u poliklinici Bejtović u Sarajevu. Ovaj je tužni vijest potresla bh. javnost, a zbog cjelokupnog slučaja zatražena je i obdukcija.

Jedan od vještaka kazao nam je da je obdukcija završena, ali da će se raditi dodatne analize, te da će to potrajati. Rezultati obdukcije i navedenih analiza bit će poznati nakon što cijeli ovaj proces bude završen.

Dženini roditelji angažovali su i advokata kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za smrt djevojčice.

”Želim da se sazna istina kako je došlo do ovoga. Djevojčica je bila zdrava, a nakon operacije mozak je potpuno unište. Zanima me od čega? Želim da nam kažu šta se dešavalo? Rekli su nam da je bila bez kisika dugo. Ako nisu znali da li imaju dovoljno kisika zašto su se zauzimali? Želim da na to odgovore? Čuli smo da su bili neispravi aparati”, poručila je majka rahmetli Džene Gadžun podsjetila.

Čitaj još:   TRESE SE MANJI BH ENTITET : ZNA SE od koga je Dodik kupio ikonu i KOLIKO JE PLATIO... (foto)

Poznato je da „stomatološko – anesteziološka„ ordinacija Bejtović/Rožajac i ordinacija za pedijatrijsku oftalmologiju dr. Jasmine Halimić nisu bile zakonski verfikovane – nisu radile sa verifikovanom opremom, što je potvrđeno iz jedine mjeriteljske laboratorije u BiH Verlaba.

Prethodnih godina, više stotina puta smo upozorili sve zdravstvene ustanove na obavezu zakonske verifikacije. Također upozoravali smo i nadležne inspekcijske organe na zdravstvene ustanove i pojedince koji ne poštuju zakonske odredbe, te svjesno odobravaju rukovanje sa zakonski neispravnom opremom i samim time indirektno ugrožavaju zdravlje pacijenata“, objavili su ranije iz Verlaba.

Podsjećanja radi, roditelji male Džene su prije nekoliko dana od doktora dobili informaciju da je mozak malene djevojčice doslovno “spaljen”, te da su njene šanse za preživljenjem gotovo nikakve. 

“Zadnje kad smo bili, pozvali su nas svi ljekari na jedan sastanak i rekli su nam da su radili CT mozga, da je mozak potpuno uništen, spaljen, da je izgubio svu funkciju svoju i srce da radi samo pomoću aparata i to je sve što znamo”, rekla je prije par dana majka djevojčice.

Čitaj još:   MANDATARA IMAMO, a hoće li biti i manjinske vlade: DRITANOV HOD PO ŽICI

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more