IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TURSKA U BARAŽU, Holandija na SP: Poraz hrabre Crne Gore za kraj kvalifikacija za SP… (foto, video)

Crna Gora je porazom zatvorila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. u fudbalu…

PDGORICA: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 17.11.2021… 00: 55… TURSKA U BARAŽU, Holandija na SP: Poraz hrabre Crne Gore za kraj kvalifikacija za SP… (foto, video)

Selekcija Miodraga Radulovića imala je sjajan početak protiv Turske, prednost od četvrtog minuta, ali je tim Štefana Kunca preokrenuo i upisao pobjedu (2:1) koja ga je odvela u baraž za Mundijal.

Direktno u Katar iz grupe G ide Holandija, koja je u pogocima u finišu savladala Norvešku (2:0) i ostavila Skandinavce na trećem mjestu, sa šest bodova više od naše reprezentacije.

Igrao se tek četvrti minut meča pod Goricom kada je na semaforu pisalo 1:0.

Stefan Savić je oduzeo loptu na 25 metara od gola gostiju, dodao do Fatosa Bećiraja koji je sa 13 metara pogodio suprotni ugao.

Već u narednom napadu Žarko Tomašević umalo je postigao autogol, ali to nije omelo ekipu Miodraga Radulovića da nastavi sa hrabrim, otresitim pristupom, protiv rivala kojem je pobjeda garantovala makar baraž.

Frenetično na tribinama, srčano na terenu – utisak sa stadiona pod Goricom je bio takav da je prava šteta što su ,,sokoli“ igrali samo za utisak i ljepši kraj kvalifikacija. I što u nekim prethodnim mečevima, prije svega u oba sa Norveškom, nijesu izgledali kao večeras i prije tri dana protiv Holandije.

Odlični Marko Janković u osmom minutu lansirao je Milutina Osmajića u šansu, ali je napadač Kadisa šutirao slabo, pored gola.

Čitaj još:   Napad na Profesoricu Pravnog fakulteta: Može li biti gore, primitivnije i opasnije... (foto i video)

Turci su morali da reaguju, da više napadnu, da odgovore na crnogorsku žustrinu.

Nije ni bilo realno da takva ekipa ne uradi ništa pred golom Matije Šarkića. Sve više su Turci stezali obruč, Hakan Čalhanoglu je u 12, probao sa distance, a deset minuta kasnije gosti su dočekali grešku u odbrani ,,sokola“ – Omur je pronašao usamljenog Kerema Akturoglu kojem nije bilo teško da izjednači.

Do kraja poluvremena dvije šanse imala je Crna Gora. Osmajić je na još jedan sjajan pas Jankovića izborio korner, nakon kojeg je Tomašević mogao glavom da savlada Čakira.

Naša reprezentacija umalo je iskopirala početak prvog poluvremena jer je Igor Vujačić poslije kornera uhvatio volej i bio blizu da vrati prednost ,,sokolima“.

Radulović je u 57. izvršio prve izmjene, umjesto Savića i Hakšabanovića na teren poslao Simića i Vukotića, a tri minuta kasnije promijenio se i rezultat.

Orkun Kokču je ,,opalio“ sa dvadesetak metara, lopta je na putu do gola glavom zakačio Tomašević i učinio neuhvatljivom za Šarkića.

Crna Gora je odmah pokazala reakciju i malo je nedostajalo da Ilija Vukotić i na drugom meču u dresu ,,A“ selekcije postigne pogodak – loptu je sa gol linije izbacio defanzivac Turske.

Domaćin je želio izjednačenje, gosti da ovjere pobjedu. Turci nijesu kalkulisali i za takav pristup mogli su da budu nagrađeni u 82.

Čitaj još:   STRAVIČNI Horor u RS- u: Pedofil, obljubio djevojčicu na očigled njene majke... (foto)

Ispriječio se, međutim, Matija Šarkić koji je sjajno odbranio udarac glavom Ćaglara Sojundžua sa svega nekoliko metara.

Rezultat se pod Goricom nije mijenjao, ali jeste u Roterdamu gdje su Stiven Bergvajn u 84.i Memfis Depaj u 91. odveli Holandiju na Svjetsko prvenstvo.

Tursku čeka baraž u martu…

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more