IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ MIJENJA PLOČU: “Imam strah, sankcije RS- u ili Dodiku neće donijeti ništa dobro, Bakir Izetbegović je…” (foto)

Aleksandar Vučić izjavio je da eventualne sankcije Republici Srpskoj, Srbiji ili Miloradu Dodiku neće donijeti ništa dobro regionu oni koji ih priželjkuju nisu dobronamjerni…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 17.11.2021… 08: 55… VUČIĆ MIJENJA PLOČU: “Imam strah, sankcije RS- u ili Dodiku neće donijeti ništa dobro, Bakir Izetbegović je…” (foto)

Aleksandar Vučić  je naveo da ne samo da se ne raduje nečem takvom, nego da ima i ogroman strah od toga, jer je onda cijeli region u problemu.

Vučić je upitao koji će investitori da dolaze u region koji je u problemu i dodao da ne razumije one koji prizivaju sankcije i koji neće da sagledaju širu sliku.

“Kada se radujete na primjer sankcijama protiv Milorada Dodika, za koje se nadam da ih neće biti, recite koji će investitor da dođe u BiH ili bilo gdje? Neće niko. Nikome ne trebaju sankcije. Nikome nisu donijele ništa dobro”, rekao je Vučić.

On je istakao da je za Srbiju važno da se po svaku cijenu sačuva mir u BiH i u regionu.

Čitaj još:   ZNA LI Nermin NIKŠIĆ UOPĆE ŠTA JE POTPISAO: Milan TEGELTIJA DEMANOVAO LIDERA SDP- a... (foto)

“Razumijem ono o čemu govori Republika Srpska o oduzimanju nadležnosti i to je tačno”, rekao je Vučić.

On je naveo da nikome nikada nametanje politike spolja nije donijelo ništa dobro, te da je uvijek govorio “Balkan – balkanskim narodima”.

“Mi moramo da sjednemo da razgovaramo. Јa ću zato da prihvatim ideju o razgovoru sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem i nije mi problem, možemo da odemo u sjeverni dio Sarajeva. Ima tamo dobra kafana, da sjednemo, tri sata radimo, ako možemo oko bilo koje sitnice da se dogovorimo”, rekao je Vučić.

On smatra da je Izetbegović pod pritiskom medija odustao od ranije planiranog razgovora i dodao da Srbija insistira na razgovoru sa svima.

“Želimo da razgovaramo sa Albanicima i sa svima”, poručio je Vučić.

izvor (SB)

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   UŽASI UZ Kokain, pretnje i batine: STRAVA kako su Džonijevi „vračarci“ preoteli poznati kafić i pretvorili ga u svoju bazu... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more