IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vučić: NE ODRIČEM SE PRIJATELJSTVA SA MANDIĆEM I KNEŽEVIĆEM- nećemo DOZVOLITI da SRBE asimiluju vremenom u CRNOGORCE…

Aleksandar Vučić kazao je da će Srbija uvijek pomoći srpske institucije i sroski narod u Crnoj Gori. Kazao je i da je sa premijerom Zdravkom Krivokapićem imao korektan razgovor nedavno u Beogradu.

-Neću da se odličem prijateljstva ni sa Milanom Kneževićem i Andrijom Mandićem, niti sa Nebojšom Medojevićem. Ja sam sa njima i kad smo bili opozicija sarađivao. Sa Krivokapićem sam imao korektan razgovor i mi moramo da sarađujemo sa Vladom Crne Gore, rekao je Vučić.

Predsjednik Vučić je komentarisao i otpor prema inicijativi “Otvoreni Balkan”.

– Pitanje je da li je to mržnja protiv mene ili protiv Srbije? Najveća je i najsnažnija ekonomija Srbije i Srbija je već lider u regionu. Srbija je i danas nekima problem i oni će biti zadovoljni samo ako Srbija bude unižena. Ja vređati Albina Kurtija kao što on vrijeđa mene neću. Uvijek sam se trudio da razgovaramo, da ih razumijem…

Kurti kaže da za njih ima samo jedan problem– Vučić, jer bi sa svakim drugim svoje interese lakše ostvarili. DOS ga je pustio iz zatvora u Nišu; Milo Đukanović kaže da je najveći problem Aleksandar Vučić – ja sam kriv zato što on misli da sam stajao iza litija i finansijski i na sve druge načine. Tada smo se još i viđali u Jerusalimu, Briselu, nakon izbora više nismo razgovarali. To je njegovo pravo i izbor, svako bira svoje društvo.

Čitaj još:   PRLJAVA IGRA ALEKSANDRA VUČIĆA: Nakon čarapa i kafe sa stranačkim logom, SNS želi bombonima dobiti glas...

Ja kao prdsjednik države moram da razgovaram sa svima, kada hoću da se provedem, ja biram svoje društvo. On misli da sam ja kriv što se podigao srpski faktor. Mi ćemo uvek stajati uz svoj narod, pomoći ćemo Maticu srpsku, srpsko udruženje književnika, Srpsku crkvu, šta je problem u tome?

Jesmo li na bilo koji način ugrožavali nezavisnost Crne Gore?

Problem je u tome što samo pitamo zašto Srbi nemaju prava? Da li je to nelegitimno pitanje, pitanje koje nemamo prava da postavimo u skladu sa evropskim normama? Nemojte da nipodaštavate 29 posto ljudi i da mislite da oni mogu da promijene svoju nacionalnu pripadnost?

Zato što sam rekao da svi znamo ime crkve u Crnoj Gori i da se to zove Srpska pravoslavna crkva – onda kažite i da sam zločinac. Ako sam kriv i zbog spomenika Stefanu Nemanji, iz zbog Dare iz Jasenovca, iz zbog Obale jasenovačkih žrtava – za sve sam to kriv. I zato sam počinio i zločine u Petrinji u kojoj nikada nisam bio. Problem je u tome što ja pitam odakle vam ulica Mile Budaka u Hrvatskoj?

Čitaj još:   VUČIĆ LIKUJE:"HRAM SVETOG SAVE bit će AJA SOFIJA..."

Jel to evropski standard? Poštujemo tuče žrtve i uvijek ćete da vidite pijetet kod nas – rekao je predsjednik Vučić.

izvor: portalluca.me

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more