IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković: Ustav prekršili izdajnici Krivokapić i Injac… (foto, video)

Skupština Crne Gore nastavila je sjednicu, a na dnevnom redu je pretres Predloga za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je Predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 18.11.2021…20. 32 … DRAGINJA Vuksanović Stanković: Ustav prekršili izdajnici Krivokapić i Injac… (foto, video)

Poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović smatra da je dokumentom targetirana pogrešna osoba.

– Jedini čovjek koji je tokom događaja na Cetinju 4. i 5. septembra izvjesno izašao iz granica svoje nadležnosti je premijer Zdravko Krivokapić. On je, po sopstvenom priznanju, tih dana komandovao policijom iako za to nema zakonskih i ustavnih nadležnosti…

On je ugostio neke osobe u svom kabinetu koje na tom mjestu nisu smjele da budu, među kojima i neki poslanici. Čak mu je i to bilo malo, nego je posegnuo za nečim što ne bi trebalo da mu služi na čast – posegnuo je za golom neistinom da je na policiju bačen molotovljev koktel, što je poslužilo za granatiranje građana Cetinja i bacanje dimnih bombi.

Ni tu se Krivokapić nije zadržao, nego je došao u situaciju da predloži razrješenje ministar unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i to ne zato što je pretjerao sa upotrebom hemijskih sredstava, nego zato što to nije uradio još brutalnije – istakao je Šehović.

Pozvao je kolege da povuku inicijativu, a proevropske snage da se dogovore o novom konceptu vlade.

– Ova vlast je dovoljno štete napravila da je svaki dan opstanka predug za naše građane – rekao je Šehović.

Poslanik Nove srpske demokratije Dragan Bojović ocijenio je da bivši režim želi da se oslobodi od religije.

– Averzija prema religiji ugrađena je i u vašu pogrešnu koncepciju građanskog društva – istakao je on.

Negiranje vjerskih sloboda, prema njegovim riječima, potire samu srž istinskog građanskog društva.

– Jasno je da je Milo Đukanović prekršio Ustav i ne treba samo da bude razriješen, nego i da odgovara za svoja djela – rekao je Bojović.

Čitaj još:   CIJENU JE IPAK PLATILA SAMO DRAGINJA...

Poslanik Demokratske partije socijalistaJevto Erakovićocijenio je da je inicijativa politikantski pamflet tendenciozno zasnovan na djelovima izjave predsjednika Crne Gore.

– Predsjednik prema Ustavu ima jednako pravo izjašnjavanje kao svaki građanin. Niko ne može biti pozvan da odgovara za javno iznešene stavove, osim ako je prekršio zakon. Ako je izjavama pozivao na otpor, zašto nije podnešena nijedna krivična prijava. Jasno je zbog čega. Zato su predlagači podnijeli inicijativu, svjesno i tendenciozno vode tobožnju brigu za prava jedne vjerske zajednice, a ignorišu ljudsko pravo na okupljanje – istakao je Eraković.

Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović saglasan je da je jasno da je Đukanović prekršio više članova Ustava.

Poslanik Pokreta za promjene Branko Radulović ocijenio je da je zbog nejake vlade i nekonsolidacije Đukanović jači nego prije godinu.

– Zbog nas se Đukanović ovako ponaša. Zbog nas i dalje kriminalci dalje upravljaju mnogim resursima. Još nismo nalogodavca za ubistvo Duška Jovanovića otkrili. Zato nas 41 treba da se objedinimo oko evropske platforme i jasno pozovemo i petinu poslanika da branimo Crnu Goru, i sa SDP-om i SD-om ako nemaju saučesništva sa DPS-om, a vi gospodo morate od Đukanovića i DPS-a da pređete u pročišćenu partiju koja će imati toliko jak koalicioni kapacitet – naveo je Radulović.

Kazao je da „nema više nikakvog osjećaja za Đukanovića“.

– Nije više britva kao što je nekad bio – ocijenio je, pored ostalog, Radulović.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković precizirala je da odluku o tome da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav donosi Ustavni sud.

– Ukoliko Ustavni sud procijeni da je povrijedio Ustav Skupština ima pravo da ga razriješi. Ukoliko Ustavni sud ne utvrdi da je povrijedio Ustav, Skupština nema pravo da ga razriješi – pojasnila je ona.

Rekla je da je bila na pola metra od policije kada je „pukao“ prvi suzavac, ali nije znala da je pučista i kriminalac.

Čitaj još:   ŠEŠELJ BRUTALNO IZVRIJEĐAO MRTVOG ŠABANA: "On je bio vašarski zabavljač, samo budale..."

– Onog dana na Cetinju Ustav su prekršili premijer i ministarka odbrane Olivera Injac. Odgovaraće kad im se skine imunitet. Onog dana je Krivokapić bio u zvaničnoj službi države Srbije. To je izdaja – naglasila je Vuksanović Stanković.

Pitala je kako onim činom ustoličenja, uz pomoć NATO helikoptera i zaštitnih ćebadi, neko može da se ponosi.

– Kao pravoslavna Crnogorka želim da vam kažem da je Crnogorska pravoslavna crkva bila autokefalna i o tome svjedoči Ustav Crne Gore iz 1905. Dekretom Aleksandra Đorđevića ukinuta je CPC. Kako može da se ukine nešto čega nema? Od tada postane okupacija Crne Gore, detronizacija dinastije Petrović – navela je Vuksanović Stanković.

Krivokapić i Injac su, prema njenim riječima, izdajnici Crne Gore.

– Odgovaraće za veleizdaju svoje države – navela je Vuksanović Stanković.

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more