IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Gimnazija „Tanasije Pejatović“ slavi 120 godina postojanja i rada… (foto)

Održana Svečana akademija u sali Centra za kulturu Pljevlja, prisutnima su se prigodnim govorima obratili državni sekretar MPNKS , predsjednik Opštine Pljevlja, v. d. direktora Gimnazije i predsjednica Školskog odbora…

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 19.11.2021…14: 32…  PLJEVLJA: Gimnazija „Tanasije Pejatović“ slavi 120 godina postojanja i rada… (foto)

Državni sekretar MPNKS, gospodin Damjan Ćulafić u ime Ministarstva i svoje lično ime čestitao je jubilej školi, naglasivši da osnivanje ove Gimnazije predstavlja istorijski trenutak prosvjetnog i kulturnog života, ne samo u Pljevljima i pljevaljskom kraju, nego i cijelom Potarju i Polimlju.

„Prosvjetiteljska misija Tanasija Pejatovića živi i ostvaruje se kroz bezvremenske vrijednosti koje ova Gimnazija pruža generacijama, te je tako postala sinonim za široko obrazovanje, slobodoumnu misao, stvaranje, kreativnost i napredak duha…

Zahvalnost za nastavak neprocjenjive tradicije ove škole prvenstveno dugujemo njenim profesorima koji kroz trud, posvećenost, izuzetno pregalaštvo u radu streme obrazovnom cilju cijelog društva, a to je da u budućnosti budemo još uspješniji i  da stvaramo nove vrijednosti koje nas obogaćuju“, izjavio je Ćulafić.

Čitaj još:   Avion "Er Fransa", boing 777 iz Pariza sa 280 putnika prinudno sletio!!!

Ćulafić se osvrnuo i na brojne izazove sa kojima se  Gimnazija „Tanasije Pejatović“ susrela u svojoj bogatoj i dugoj istoriji, dodajući  da je posljednji  pandemija, koja je  poremetila cjelokupan obrazovni proces i podsjetila nas na značaj tradicionalnog akademskog i kulturnog ambijenta, ali i potrebu da konstarntno unapređujemo naše polje djelovanja kroz reforme usklađene sa potrebama vremena u kom živimo.

„Vođeni lučom prosvjetiteljstva, upaljenom 1901. godine, MPNKS će nastojati da i dalje stvara sistem kvalitetnog obrazovanja kako bi omogućilo generacijama koje dolaze da ostvare svoj puni potencijal“, zaključio je on.

Program su pripremili učenici Gimnazije sa svojim profesoricama, članicama Tima za kulturno-zabavne aktivnosti.

On je osmišljen tako da kroz odabrane odlomke iz književnih djela, recitacije, nastup hora i instrumentalne sadržaje evocira najznačajnije trenutke iz istorijata  škole u vremenskoj korelaciji sa najkrupnijim događajima u Evropi i svijetu. 

Izvor Kodex.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more