IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pljevlja: SABINA NAPADNUTA od čovjeka koji javno PROPAGIRA NASILJE i zastupa retrogradne ideje “KRVI I TLA”

Crnogorski ženski lobi osudio je napad na aktivistkinju Sabinu Talović, koji se danas desio u Pljevljima.

”Sabina Talović aktivistkinja i mirovnjakinja danas je napadnuta od strane Zorislava Lekovića zvanog Zenga koji je javnost poznat od ranije zbog niza incidenata na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Crnogorski ženski lobi najoštrije osudjuje napad na koleginicu, aktivistkinju i mirovnjakinju Sabinu Talović, od strane čovjeka koji javno propagira i sprovodi nasilje i zastupa retrogradne ideje “krvi i tla” kao i negaciju drugačijih i različitih”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, napad na Talović napad je na njen integritet i život, ugrožavanje njenih i porodičnih elementarnih ljudskih prava, mira i bezbijednosti, slobode kretanja.

”Napad na aktivistkinju Sabinu Talovic napad je na sve aktivistkinje/e mirovnjakinje/e koji se odupiru i bore protiv svih oblika nasilja, govora mržnje, negacije različitosti i pojavnih oblika fašizma. Svi istinski aktivisti/aktivistkinje neće dozvoliti da se ponavlja scenario 90 tih protiv onih koji su drugačiji po mišljenju, imenu, polu, djelovanju i pružice javnu podršku i biti uz aktivistkinju Sabinu Talovic .

Čitaj još:   PORODIČNA TRAGEDIJA: TROSTRUKO UBISTVO, ubio partnerku i roditelje pred djetetom... (foto)

Zahtijevamo od državnih organa da hitno pruže punu bezbjedonosnu zaštitu koleginici Talovic i njenoj porodici. Poslednji je alarm za državne organe da hitno reaguju i počinioca privedu licu pravde i najoštrije sankcionišu”, zaključuje se u saopštenju.

izvor: cdm.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more