IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vulin: ”SRPSKI SVET” je potreba SRBA da znaju da neće biti OSTAVLJENI BEZ ZAŠTITE SRBIJE…

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin smatra da je najveća opasnost za mir na Balkanu – Velika Albanija i da je stvaranje srpskog sveta potreba Srba da znaju da neće biti prepušteni sami sebi.

– Kada god sam upozoravao da je Velika Albanija cilj i Prištine i Tirane bio sam napadan i označavan kao neko ko destabilizuje Balkan. Kurti je najavio stvaranje Velike Albanije i cio Zapad ćuti. Šiptari nikada u svojoj istoriji nisu učinili nijedan samostalan potez i ćutnja Zapada to samo potvrđuje. Najveća opasnost za mir na Balkanu je Velika Albanija i pokušaj da se albansko nacionalno pitanje riješi komadanjem Srbije, a onda i ostalih država na Balkanu- kazao je Vulin.

On je ponovio da je koncept “srpski svet” nasušna potreba svih Srba koji neće biti lišeni zaštite i podrške Srbije.

Zato je stvaranje srpskog sveta jedina brana uspostavljanju Velike Albanije i potreba Srba da znaju da neće biti prepušteni sami sebi, ostavljeni bez zaštite i podrške Srbije. Granice na Balkanu ne smijju da se mijenjaju i zato se takav princip mora potvrditi na primjeru Srbije…

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Učestvovati u ovakvom popisu znači učestvovati u smaknuću građanskog karaktera Crne Gore... (foto)

Zapad koji ćuti kada se govori o Velikoj Albaniji, treba da bude još tiši kada se razmišlja o srpskom svetu. Sve što se dozvoli Šiptarima, ne može da se uskrati Srbima– odgovorio je ministar unutrašnjih poslova, koji boravi na zasijedanju Generalne skupštine Interpola u Istanbulu, na najavu stvaranja Velike Albanije od strane samozvanog premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija…

izvor: portalluca.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more