IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA: Erdogan, izaći ćemo kao pobjednici iz rata za ekonomsko oslobođenje… (foto, video)

“Vidimo igru ​​koju igraju oni koji žele izgurati našu zemlju iz igre, preko deviznih kurseva, kamatnih stopa i porasta cijena. Mi nastavljamo s našim vlastitim planom igre”, rekao je Erdogan…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, vijesti, srijeda, 24.11.2021… 09: 52… ANKARA: Erdogan, izaći ćemo kao pobjednici iz rata za ekonomsko oslobođenje… (foto, video)

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će uz Allahovu pomoć i podršku turskog naroda izaći kao pobjednici i iz ovog ekonomskog rata koji vodi njegova zemlja, javlja Anadolu Agency (AA).

“Povećanje cijena zbog rasta deviznog kursa ne utiče direktno na investicije, proizvodnju i zapošljavanje. Konkurentska moć u deviznom kursu dovodi do povećanja investicija, proizvodnje i zaposlenosti”, kazao je Erdogan u obraćanju novinarima nakon sastanka kabineta u Ankari, glavnom gradu Turske.

Podsjetio je da su u proteklom periodu, uprkos mnogim nedaćama i preprekama, ostvarili brojne uspjehe i pobjede.

“Kao što smo spasili našu državu iz svih zamki i nedaća, uz Allahovu pomoć i podršku našeg naroda izaći ćemo kao pobjednici i iz ovog rata za ekonomsko oslobođenje”, rekao je Erdogan te dodao:

Čitaj još:   PROGNOZA VREMENA ZA NAREDE DANE: Snijeg na planinama, gdje se mogu očekivati nove padavine... (foto)

“Nećemo ostaviti prostora onima koji izazivaju pretjerana povećanja cijena koristeći rast kursa kao izgovor, sve ćemo ih poraziti”, kazao je.

Poručio je da će Turska pokušati nastaviti s napretkom kao i protekle dvije decenije.

“Vidimo igru ​​koju igraju oni koji žele izgurati našu zemlju iz igre, preko deviznih kurseva, kamatnih stopa i porasta cijena. Mi nastavljamo s našim vlastitim planom igre”, rekao je Erdogan te zaključio:

“Odlučni smo da postupimo ispravno za Tursku s politikom ulaganja, proizvodnje, zapošljavanja i izvozno orijentisanom ekonomijom, umjesto začaranog kruga visokih kamata”, kazao je turski predsjednik.

izvor agencije AA

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: DANAS Počeli predsjednički i 27. parlamentarni izbori u Turskoj…

RANO DANAS U Turskoj se održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni Read more

Erdogan i AK partija ubjedljivo vode, građani na ulicama Istanbula…

Prema prvim nezvaničnim i nepotpunim rezultatima prijevremenih predsjedničkih i parlamentarnih Read more