IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ SE VRATIO IZ MOSKVE: Najavio nabavku novog oružja iz Rusije, tražio da “što brže stigne” (foto, video)

Aleksandar Vučić najavio je da će iz Rusije uskoro stići nova vojna oprema…

MOSKVA- BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, petak, 26.11.2021… 08: 52… VUČIĆ SE VRATIO IZ MOSKVE: Najavio nabavku novog oružja iz Rusije, tražio da “što brže stigne” (foto, video)

Nakon susreta sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju 25. novembra, Vučić je rekao da je “molio da određene stvari brže stignu u Srbiju”, ocjenjujući da je vojno-tehnička saradnja vrlo dobra.

– Tako da ćemo prve neke stvari imati pre kraja godine u Srbiji. To nisu strateške, ali su veoma važne taktičke stvari. To su korneti, dakle lansirne rampe za kornete i rakete korneti za protivoklopna dejstva. Izuzetno važni na našem terenu – rekao je Vučić za televiziju Pink.

Vučić je najavio još nabavki, ne precizirajući o čemu je riječ.

Čitaj još:   "Evropa sad" odložila sastanak sa Bošnjacima: Novi termin susreta nije poznat... (foto)

– Bit će i još drugih važnih većih stvari od strategijskog interesa za Srbiju u budućnosti, i to ne dalekoj budućnosti – rekao je Vučić.

Zbog saradnje sa Rusijom, Srbija je na meti kritika sa Zapada zbog toga što kao zemlja kandidat za članstvo u Evropsku uniju još uvek nije uskladila svoju vanjsku politiku sa evropskom.

I vojna saradnja Srbije i Rusije brine Zapad. U junu je izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocijenio da zajednička vojna vježba sa Bjelorusijom i Rusijom ne pomaže napretku Srbije u evrointegracijama, objavila je RSE.

izvor RSE

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more