IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIH Zmajevi preokretom u Skenderiji srušili Češku… (foto, video)

Izabranici Vedrana Bosnića su pred gotovo 5.000 navijača u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji savladali Češku u uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici rezultatom 97: 90 (17: 23, 27: 33, 31: 11, i 22: 23)…

SARAJEVO: Svijet, Sport, vijesti, subota, 27.11.2021… 00: 32…  BIH Zmajevi preokretom u Skenderiji srušili Češku… (foto, video)

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je krenula u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se 2023. godine održava na Filipinima, u Japanu i Indoneziji.

Češka je u prvom poluvremenu pogodila 11 trica i uglavnom imala vodstvo. Rekordna prednost gostiju iznosila je 14 poena, a na odmor su odnijeli plus 12.

BiH je u drugom dijelu zaigrala dosta agresivnije, Češku je stao vanjski šut. Izabranici Vedrana Bosnića u trećoj dionici igre postigli su 31 poen, Česi samo 11, tako da je BiH preokrenula i u posljednjih deset minuta igre ušla sam osam poena suficita.

Dvije i po minute prije kraja meča BiH je imala osam poena viška nakon vezanih poena Gegića (92:84).

Čitaj još:   SRBIJA, PUNA UŽASA NAD UŽASIMA: Vozač BMV smrti ubio četvero ljudi, šokirao policajce,"popio sam 12 piva, jeb*ga, desilo se..." (foto)

Minut i 20 sekundi prije kraja BiH je otišla na plus 11 trojkom Robersona (97:86) i tada je susret odlučen.

Selekcija BiH imala je pet košarkaška s dvocifrenim učinkom.

Džanan Musa je postigao 21 poen, Amar Gegić 20sa stopostotnim šutem za dva poena (sedam od sedam), Emir Sulejmanović 15, Miralem Halilović 12, a John Roberson 11…

Zmajevi naredni susret igraju za tri dana u Bugarskoj. Bugari su danas poraženi od Litvanije.

U prvom krugu kvalifikacija nastupaju 32 reprezentacije podijeljene u osam grupa. Po tri najbolje selekcije, ukupno 24 plasirat će se u drugi krug kvalifikacija, a na Mundobasketu Evropa će imati ukupno 12 predstavnika.

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more