IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BJELOPOLJAC HAJDARPAŠIĆ POBIJEDIO DVOSTRUKOG MMA ŠAMPIONA (foto)

Bjelopoljac Nermin Hajdarpašić pobijedio je u MMA meču dvostrukog svjetskog i evropskog šampiona Irmana Smajića.Da u ovoj teškoj borbi koja se održala u Švedskoj ostvari pobjedu odlučio je nokaut koji je zadobio Smajić u trećoj rundi. Hajdarpašić za VBP portal ističe da pobjedu nije očekivao, jer se radi o visokorangiranom protivniku u amaterskim MMA borbama.

“Pobjedu nisam očekivao jer se, ipak, radi o dobrom protivniku. Zahvalan sam svima na podršci i što su vjerovali u mene, prije svega mojoj porodici, a onda i onoj koja u kontinuitetu stiže sa svih strana, a posebno iz mog rodnog Bijelog Polja i Crne Gore. Ovo je tek treća borba i potrudiću se da nikad ne iznevjerim povjerenje i one koji pomno prate moje borbe”, kazao je Hajdarpašić.

Čitaj još:   NIŠTA OD PREDIZBORNE KAMPANJE: Zabranjeni veliki politički skupovi u Crnoj Gori zbog virusa korone... (foto + video)

On se borio protiv šampiona svijeta u dvije kategorije MMA borbe 120 i 120 plus – Irmana Smajića koji vodi porijeklo iz Glamoča (Bosna i Hercegovina).Hajdarpašiću, koji dugo živi i radi u Švedskoj, ovo je treća borba i pobjeda u MMA sportu.
On se ovim sportom počeo baviti nakon boksa, u kom se proslavio prvim mjestom u amaterskoj kategoriji u Švedskoj, a bio je vicešampion iste kategorije u Skandinaviji.

Izvor Bijelo Polje Vijesti

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more