IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROTEST u Beogradu: Traže SLOBODU za čovjeka koji je SPASIO GRAĐANE OD BAGERA (video)

Na poziv više organizacija i političkih partija građani su se okušili na beogradskom Trgu republike. Oni zahtijevaju hitno ukidanje pritvora čovjeku koji je, kako kažu, juče u Šapcu spriječio da bager pogazi građane.

Đorđe Miketić iz Ekološkog ustanka kazao je da su mnogi aktivisti tokom jučerašnje blokade saobraćajnica privedeni ili pretučeni.

„Nekolicina njih je večeras sa nama i molim vas aplauz za te hrabre građane“, rekao je Miketić što je propraćeno glasnim ovacijama prisutnih.

Dodao je i da je u Šapcu juče ukinuta država i da je čovjek zaposlen u javnom preduzeću bagerom krenuo na goloruki narod.

Čitaj još:   ZA DANICU CRNOGORČEVIĆ ZAKON NE VAŽI: VDT Bijelo Polje i dalje ćuti na skrnavljenje državne himne... (foto, video)

Poručio je da će odgovarati svi koji su se stavili „u funkciju ovog batinaškog režima“.

Rekao je i da su policajci dobili direktivu da se povuku i onda je došao bager, a batinaši su krenuli da tuku građane.

Milovanović je zbog toga sinoć uhapšen sinoć i sproveden u policijsku stanicu u Šapcu.

Kako je otkrio portal Nova.rs, za volanom bagera bio je Nebojša Stojićević Jarin, šabački naprednjak, a iza njega išli su muškarci naoružani motkama i čekićima koji su napali okupljene građane.

izvor: N1

Čitaj još:   "MONSTRUOZNO- SRBIJA": Majka, podvodila ćerku, za 10 do 50 eura, imala pet do šest mušterija dnevno... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more