IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠEŠELJ PROVOCIRA: Crna Gora je najveličanstveniji dio SRPSKE otadžbine- Krivokapić je LUTKA, visi o tankom koncu

Vlada Zdravka Krivokapića će vrlo brzo pasti i u Crnoj Gori će se ubrzo održati vanredni parlamentarni izbori na kojima će prosrspke političke snage potvrditi pobjedu od 30. avgusta prošle godine koju im je, uz pomoć zapadnih ambasada, “oteo” aktuelni crnogorski premijer, izjavio je u intervju za Borbu lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Prema njegovom mišljenju, rezultati sljedećih izbora vjerno će ilustrovati odnos snaga na političkoj sceni u Crnoj Gori.

Šešelj smatra da ne postoji bojazan od povratka DPS-a na vlast, jer se partija Mila Đukanovića pretvorila u ekstremističku političku stranku od koje se distanciraju i njeni nekadašnji članovi.

– U Crnoj Gori će morati uskoro da se održe novi parlamentarni izbori. Od rekonstrukcije Vlade očekivano nije bilo ništa, tako da su vanredni izbori jedina realna opcija. Računam da su srpske stranke još više ojačale i da je politička snaga stranke Mila Đukanovića prepolovljena, jer se pretvorila u bandu okorjelih šovinista i ljudi koji bjesomučno šire nasilje. DPS je sada ekstremistička stranka, što ranije, mora se priznati, ipak nije bila i zato mislim da će je narod dotući na izborima. Sljedeći izbori će pokazati pravo stanje u odnosu političkih snaga- kazao je Šešelj.

Lider radikala je istakao da će Vlada Zdravka Krivokapića uskoro pasti, te da politička sudbina premijera visi o vrlo tankom koncu.

-Ova vlast će da padne kao što je pala i Đukanovićeva. Ali vidite kolike su to manipulativne sposobnosti ovih zapadnjačkih ambasada u Podgorici. Premijer Krivokapić je jedna lutka na koncu i to vrlo tankom koncu koji samo što se nije prekinuo. On će otići na smetlište istorije, a da za sobom neće ostaviti nimalo političkog traga. Velika je greška srpskih političkih partija i srpske Crkve u Crnoj Gori što je on uopšte došao na mjesto predsjednika Vlade. On se dodvoravao Crkvi tako što je glumio nekog velikog vjernika, beprekidno ljubio krst i ruke, klanjao se do crne zemlje, a zapravo se pokazao kao najgori poltron, čovjek bez časti i obraza koji nije spreman da se žrtvuje za svoju naciju i otadžbinu.

Čitaj još:   EP: Crna Gora, protiv Srbije, igra u"specijalnim zelenim dresovima..."

Moraju se Srbi u Crnoj Gori izboriti za uslove kako bi opet pobijedila narodna volja na izborima koja je srpska po svom karakteru jer većina stanovništva u Crnoj Gori su Srbi- naglasio je Šešelj.

Srbi će na narednom popisu biti većina u Crnoj Gori

Šešelj je mišljenja da će Srbi na narednom popisu u Crnoj Gori predstavljati većinski narod.

-Na novom popisu stanovništva uvjeren sam da će Srbi imati natpolovičnu većinu. To nadalje ne znači da će Srbi uskraćivati građanska prava ni Muslimanima, ni Katolicima, ni Albancima, jer svi u Crnoj Gori treba da budu ravnopravni, ali zna se šta je većinsko mišljenje i šta su većinski državni ciljevi. Građani Crne Gore treba slobodno da odlučuju o svojoj budućnosti. Čak i oni koji su se duže vrijeme izjašnjavali kao Crnogorci shvatili su kolika je to podvala srpskom narodu i zato sadašnja vlast i Đukanovićevi izbjegavaju novi popis stanovništva- naglasio je Šešelj.

Crnogorci treba da predvode srpski narod kao što su to činili vjekovima

Crnogorci treba da predvode srpski narod kao što su činili vjekovima, jer Crnoj Goru kao najveličanstvenijem dijelu srpske otadžbine pripada ta “obaveza”.

-Crna Gora je dio, i to najveličanstveniji dio opšte srpske otadžbine koja obuhvata sve srpske zemlje. Kada su sve srpske zemlje bile u mraku okupacije tada je Crna Gora bila duh slobode i svijest o obnovi srpske državnosti i jednistvu nacije. Crnogorci kao sastavni dio srpskog narodamoraju biti njegov vodeći dio kao što su bili vjekovima. Kada kažem Crnogorci naravno mislim isključivo na regionalnu pripadnost- napomenuo je lider SRS-a…

Nikada nisam branio Vučića, ali cijenim njegove napore oko Kosmeta, Republike Srpske i Crne Gore

Lider SRS-a odbacuje navode da je Vučićev plaćenik i zastupnik njegovih interesa. On je istakao da najžešći kritičar ministara iz SNS-a koji su, kako kaže, ogrezli u kriminal i izdaje. Sa druge strane, Šešelj cijeni napore koje Vučić preduzima u zaštiti srpskih interesa u regionu.

Čitaj još:   ŠOK U BEOGRADU: Crna Gora otvorila granice za Gambiju, ali ne i za Srbiju

-Ja nikad nisam branio Aleksandra Vučića i njegove interese, ali moram da cijenim ako on brani Kosovo i Metohiju, Republiku Srpsku, Srbe u Crnoj Gori čija je sama egzistencija bila ugrožena, ako čuva brižljivo bratsko prijateljstvo sa Rusijom  i odbija da joj uvede sankcije i ako razvija sve vrste odnosa-ekonomskih, vojnih, politički sa Rusijom i Kinom, onda ja kao srpski patriota treba da to poštujem i podržavavam. Sa druge strane, ako je iko žestoko napadao naprednjačke ministre koji su ušli u kriminal i izdaju u Narodnoj skupštini i van nje u medijima onda su tu bili srpski radikali i mi ćemo to nastaviti.

Dakle bespoštedno kritikujemo izdajnike i kriminalce, ali sve ono što je na patriotskoj liniji mi podržavamo. Uostalom, otkako sam se ja vratio iz Haga, politika Aleksandra Vučića postala je sve više patriotska. Možda je tu bilo mog minimalnog uticaja-zaključio je Šešelj.

kompletan tekst na http://borba.rs

izvor: borba.rs

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more