IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POSLIJE OBILNIH KIŠA- Stiže SNIJEG i prava zima: Vremenska prognoza za naredne dane… (foto)

U nizinama ispočetka s kišom i pljuskovima koja bi u večernjim satima prešla u susnježicu ili snijeg…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, ponedeljak, 29.11.2021… 08: 32… POSLIJE OBILNIH KIŠA- Stiže SNIJEG i prava zima: Vremenska prognoza za naredne dane… (foto)

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme…

Jutros je najniža temperatura izmjerena na Bjelašnici minus pet C. U Drvaru je zabilježen minus jedan stepen, Bugojnu i Livnu nula, Ivan-sedlu, Jajcu, Sanskom Mostu i Tuzli jedan, Bihaću, Gradačcu, Sarajevu i Zenici dva, Grudama tri, Banjaluci i Prijedoru pet, Mostaru i Doboju šest i Neumu deset stepeni.

“U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama ispočetka sa kišom koja bi u poslijepodnevnim i večernjim satima prešla u susnježicu ili snijeg, osim na jugu zemlje. U višim područjima danas će padati snijeg. Lokalno slabije padavine prije podne. Većina padavina je u drugom dijelu dana”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Čitaj još:   ELITNI KUHAR OTKRIO DVA SASTOJKA KOJI DODAJE U BAŠ SVAKO JELO: Jeftini su, neviđeno zdravi i koriste se kod nas... (foto)

U Hercegovini prije podne jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam stepeni, na jugu zemlje do 12.

U utorak prijepodne oblačnije u centralnim i istočnim područjima gdje u jutarnjim satima može padati slab snijeg. U ostatku zemlje se prognozira razvedravanje. Jutarnja temperatura zraka između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 6°C, a dnevna između 1 i 6°C, na jugu do 9°C.

U srijedu postepeno naoblačenje s juga od poslijepodnevnih sati uz pljuskove na području Hercegovine. Povremeno će biti jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C, a dnevna između 5 i 11°C.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more