IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROŠLA SKUPŠTINSKA PROCEDURA: Opozicija predala Inicijativu za smjenu Vlade, potpisalo je svih 40 poslanika… (foto, video)

Poslanici opozicije njih 40 predali su u skupštinsku proceduru inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vladi Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti,ponedeljak,29.11.2021…17: 32 … PROŠLA SKUPŠTINSKA PROCEDURA: Opozicija predala Inicijativu za smjenu Vlade, potpisalo je svih 40 poslanika… (foto, video)

”Kao što je i najavljeno 40 poslanika opozicije predalo je u skupstinsku proceduru Prijedlog da se glasa o nepovjerenju 42. Vladi Crne Gore. Očekujemo podršku ubjedljive većine poslanika”, napisao je predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević na Tviteru.

Kao jedan od razloga za glasanje o nepovjerenju Vladi navodi se politička i institucionalna blokada.

”Crna Gora je pod rukovodstvom aktuelne Vlade dovedena u najveću političku i institucionalnu krizu od uvođenja višepartijskog sistema. Obim i karakter te krize svakako upućuju na činjenicu da se radi o stanju političkog i institucionalnog sistema gotovo bez presedana u savremenim reprezentativnim demokratijama

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Najavljeno a nije dobio markete Lidl...

Predsjednik Vlade i Vlada su odavno izgubili legitimitet u Parlamentu budući da Vlada nema većinsku podršku što je u javnosti više puta saopšteno od strane većeg broja poslanika.

Teške optužbe iz redova dijela parlametnarne većine usmjerene prema premijeru i njemu najbližim ministrima vezano za visoku korupciju i organizovani kriminal gotovo su svakodnevna pojava u političkom životu.

Parlament je zbog takvog stanja Vlade bez legoitimiteta i podršle parlamentarne većine više mjeseci bio blokiran, a njegov rad isključivo zavisi od partikularnih partijskih interesa umjesto da služi javnom i državnom interesu stvaranja legislativnih uslova za sprovođenje neophodnih reformi”, navodi se u Predlogu da se glasa nepovjerenje Vladi.

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more