IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SLUČAJ U BOSNI KOJI JE SVE ŠOKIRAO: Dojava o ubistvu bebe… (foto)

Beba rođena živa, što su pokazali nalazi obdukcije, provjera bolnica uz to i domova zdravlja i porodilišta nije donijela pomak u istrazi, a vjeruje se da porođaj nije izvršen pod ljekarskim nadzorom…

BUGOJNO: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 02.12.2021… 00: 32… SLUČAJ U BOSNI KOJI JE SVE ŠOKIRAO: Dojava o ubistvu bebe… (foto)

Istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona provjeravaju nove dojave i analiziraju postojeće u slučaju ubistva bebe čije je tijelo pronađeno 5. septembra na obali rijeke Vrbas u Bugojnu.

Portparol policijskog komesara MUP-a SBK Hasan Hodžić kazao je kako istražitelji čine sve da otkriju počinitelje.

“Policija aktivno radi na ovom slučaju. Obavljamo analizu mjera koje su poduzete dosad i na osnovu kojih planiramo daljnje aktivnosti usmjerene na rasvjetljavanje predmetnog događaja. Toliko mogu reći u ovoj fazi istrage”,  rekao je Hodžić.

S obzirom na stepen raspadnutosti tijela, policija vjeruje da je beba u rijeku ubačena na uzvodnom području koje se proteže sve do Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Prije nekoliko dana obdukcija je pokazala da je uzrok smrti djeteta utapanje.

Čitaj još:   ISTINA O NESTANKU Dr Branislava NESTOROVIĆA...(foto i video)

Zasad je sigurno da je beba rođena živa, što su također pokazali nalazi obdukcije. Provjera bolnica, domova zdravlja i porodilišta nije donijela pomak u istrazi, a vjeruje se da porođaj nije izvršen pod ljekarskim nadzorom.

U zadnjih desetak godina na području SBK zabilježena su tri slučaja čedomorstva. Dva su bila u Vitezu, od kojih je ono najstarije riješeno, dok je slučaj iz marta 2015. godine, u kojem je tijelo novorođenčeta pronađeno u napuštenom kamenolomu u viteškom mjestu Veliki Mošunj, još uvijek neriješen.

izvor (SB)