IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U SUBOTU PROTEST I U NOVOM PAZARU: NEPOZNAT ORGANIZATOR I MJESTO BLOKADE

Među gradovima u kojima će u subotu biti održani protest i blokada puta biće i Novi Pazar, najavljuju ekološki aktivisti, međutim, još uvijek nije jasno ko će ga u ovom gradu organizovati, kao ni koji će tačno putni pravac biti blokiran.

Jedan od organizatora protesta u Srbiji Marko Oljača izjavio je da će protesti biti organizovani u najmanje 30 gradova i naselja širom zemlje, a da će konačan spisak biti utvrđen u petak ili subotu prije podne.

On je pozvao policiju da tokom blokada “čuva javni red i mir i ne dopusti incidente kao tokom blokade u Šapcu, kada nije reagovala”.

Međutim, ko će organizovati protest u Novom Pazaru u subotu od 14 časova još uvijek nije poznato, a društvenim mrežama dijele se pozivi na blokadu kružnog toka u centru, isped zgrade Gradske uprave.

Čitaj još:   BiH Zmajevi ućutkali Belfast...

Među mjestima gdje se, nezvanično, najavljuje održavanje protesta su i Banjska petlja, na magistralnom putu Novi Pazar – Raška, kao i raskrsnica u blizini kompanije “Ukras“.

Radiju Sto plus su u Policijskoj upravi kazali da skup nije prijavljen i da policija za sada nema zvanične informacije o lokaciji održavanja.

Ekološki protesti i blokade saobraćajnica u Srbiji prvi put su organizovane 27. novembra i to zbog nedavno usvojenih zakona o eksproprijaciji i referendumu.

Izvor: Radiostoplus.com

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more