IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS POTOP I OLUJNI SNIJEG: Gdje će, kada i koliko padati u narednih nekoliko dana… (foto)

Kiša u Hercegovini, u Bosni pada snijeg, jutros najhladnije na Bjelašnici, najtoplije u Neumu…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, petak, 03.12.2021…07,45… DANAS POTOP I OLUJNI SNIJEG: Gdje će, kada i koliko padati u narednih nekoliko dana… (foto)

U zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i u višim planinskim predjelima pada snijeg i zadržava se na kolovozu, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto- moto kluba (BIHAMK)

Na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine. Poslijepodne prestanak padavine u Posavini, Krajini i zapadnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje tokom noći. Jutarnja temperatura od – 2 do 4, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 11°C.

Jutros našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, kišom i snijegom u Bosni.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica – 2; Tuzla 0; Bihać, Bijeljina, Bugojno, Gradačac, Ivan-sedlo, Sanski Most, Sokolac, Srebrenica, Zvornik 1; Drvar, Livno, Sarajevo, Zenica 2; Banja Luka 3; Grude 7; Mostar, Trebinje 10; Neum 12C…

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 930 hPa, za 16 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Čitaj još:   Draginja VUKSANOVIĆ- STANKOVIĆ NAKON SKANDALOZNE IZJAVE Premijera Crne Gore: Sram te bilo Dritane! (foto, video)

petak, 03.12.2021. godine
Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje vremenskih prilika, postepeno zahlađenje, uz povećanu oblačnost i padavine, uzrokovaće izraženije tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba sa bolestima krvnih sudova.

Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, suzdržati se od težih aktivnosti, te reducirati boravak na otvorenom. Sa poslijepodnevnim i noćnim satima, opšta slika postepeno će se popravljati, najprije na zapadu, potom i u ostatku zemlje.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -7 do -1, a dnevna od 1 do 10°C.

U nedjelju oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Jutarnja temperatura od -1 do 4, a dnevna od 3 do 9, u Hercegovini do 14°C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne se očekuje kiša, koja će u Bosni preći u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od -1 do 4, a dnevna od 1 do 5, na jugu do 9°C.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more