IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MOJ VUČKO, BAGER NAIŠAO NA CRNOG: Urnebesne parodije na temu protesta… (video)

Jednočasovne blokade saobraćajnica u Srbiji, na poziv nekoliko ekoloških organizacija i pokreta, kao izraz nezadovoljstva građana zbog usvajanja dva zakona- o referendumu i eksproprijaciji, a za koje smatraju da će ugroziti ne samo prava ljudi, nego i životnu sredinu, bile su povod za genijalne parodije na scene iz čuvenih filmova i latinoameričkih emisija koje su odmah postale viralne na društvenim mrežama.

Tako je scena iz filma „Hitler, poslednji dani“ koja je najčešće bila iskorišćena kao parodija za političke događaje u Srbiji dobila je još jednu verziju. Ovog puta tema je bila blokada u Šapcu i izvođenje bagera koji je trebao da rastjera nezadovoljne građane, a koga je zaustavio Dragan Milovanović Crni.

Reč je o sceni u filmu kada nemački oficiri podnose raport Adolfu Hitleru. Međutim, u parodiji oni su Hitlera, odnosno Vučka obaveštavali da su svi putni pravci blokirani, kao i auto-put Beograd – Niš, da ih je obišao Vulin sa policijom, a da su mu demonstranti vikali „Tetkin mali“.

„A da pošaljete bager da razbije blokadu“, upitao je Vučko, na šta su mu oficiri bojažljivo saopštli da je „bager naišao na Crnog“.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 2. novembar 2023. godine

„Prebiše mi bageristu, razbucao ga Crni kao mače muškatlu“ ljutito je prkomentarisao Vučko i dodao da će sledeći put da pošalje tenk.

„Objavite u Informeru, sledeći put će Vučko da vozi bager, ni Đilas ga neće zaustaviti“ rekao je Vučko, na kraju parodije.

Genijalna ideja meštana Topole da čitav sat prelaze pešački prelaz sa jedne na drugu stranu i na taj način blokiraju magistralni put Kragujevac -Topola – Mladenovac širio se društvenim mrežama i privukao je veliku pažnju.

Parodija na taj događaj urađena je uz pomoć jedne latinoameričke emisije u kojoj sagovornik govori o zakonu o eksproprijaciji na osnovu kojeg mogu da im oduzmu zemlju zbog Rio Tinta.

S obzirom da ih u njegovom mestu nema dovoljno za proteste i da ih zato policija može sve uhapsiti on ima predlog:

„Ajde da prelazimo jedan pešački prelaz  napred – nazad. Ne mogu da nas uhapse za prelaženje pešačkog prelaza“, rekao je učesnik emisije.

izvor: nova.rs

Čitaj još:   DIPLOMATSKI DEBAKL VUČIĆA: U Srbiji zavladao očaj- KOSOVO uspostavilo diplomatske odnose...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more