IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL U REŽIJI VULINOVE POLICIJE: Htjeli uhapsiti uglednog reditelja GORANA Markovića (video)

Vlastima u Srbiji ništa nije sveto. Velikani se ne poštuju, već se u tabloidima provlače kroz blato, što je za rezultat dalo to da je policija danas htjela da hapsi Gorana Markovića, proslavljenog srbijanskog reditelja, piše portal Direktno.rs.

“Pa, u kakvom to društvu živimo i dokle je naprednjački režim spreman da ide”, pitaju se novinari portala Direktno.rs.

Naime, policija je htjela da hapsi Gorana Markovića, koji je nerijetko dizao glas protiv Aleksandra Vučića i njegove vladavine, i to prilikom povratka sa današnjeg protesta u Beogradu.

To je sa javnošću podijelio dramaturg Ivan Lalić, koji se oglasio na Facebooku, a mi vam njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Pokušaj hapšenja Gorana Markovića i Maje Lalić. Ne, ne šalim se drugari. Na kraju veličanstvenog skupa kod Sava centra, pješaka smo krenuli nazad. Na Brankovom mostu nam se priključila i Branka Katić i njen muž. Kako smo došli do Kosančića, ja sam za trenutak otišao po kola da odvezem Gorana kući a onda su pandur u civilu i njegova koleginica startovali Maju i Gorana. Tražili lične karte. Zašto? ‘Zbog nedoličnog ponašanja na mostu’.

Čitaj još:   ŠOK "VIDEO": Da li se Vulin drogira? (foto, video)

Mi najnormalnije hodali, ne mogu da vjerujem. Goran je sa indigancijom odbio i rekao: ‘Ne dam ličnu kartu. Uhapsite me’. Oni su rekli – da, bićete uhapšeni. Maja je suknula, moja slatka Roza Luksemburg, a onda su naišli slučajni prolaznici i krenuli da snimaju. Pandur i njegova jadna koleginica – žbirovi, koji su nas vjerovatno pratili na mostu, su pognuli glave i otperjali.

Šta reći, a ne zaplakati. Iz hibridnog, prelazimo u Lukašenkov model države. Samo – ima jedan problem. Niko se više ne plaši. Hajde majstori – uhapsite cijeli narod! Dijelite dalje, molim vas. Nek se bruka širi…”, navodi se u Facebook objavi Ivana Lalića.

izvor: SB

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more