IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

INCIDENT U GRČKOJ- ‘PAPA, HERETIČE!’ Pop napao papu Franju, policija BRZO INTERVENISALA… (foto, video)

Papa Franjo stigao je u Grčku od tamošnjeg poglavara Pravoslavne crkve, Jeronima II. tražiti oprost za nedjela iz 1204. kad su u križarskim ratovima, umjesto Egipta, pali Zadar i Carigrad…

ATINA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 05.12.2021…14.12…INCIDENT U GRČKOJ- ‘PAPA, HERETIČE!’ Pop napao papu Franju, policija BRZO INTERVENISALA… (foto, video)

Papa Franjo je u subotu posjetio Grčku. U gomili ljudi koja ga je došla vidjeti našao se i jedan pravoslavni svećenik, koji ga je optužbi da je heretik. “Papa, heretiče! Heretiče!”, urlao je svećenik dok su ga policajci rušili na pod i vezali mu ruke lisicama, javlja RTL.

Događalo se to u trenucima kad je papa Franjo, zajedno s poglavarom Grčke pravoslavne crkve, Jeronimom II., obećao da će dvije crkve prevladati stoljetno nepovjerenje i suparništvo.

Čitaj još:   DARKO ŠUKOVIĆ: "U koga se uzda veliki sibirski međed iz malih Laktaša?"

Naime, papa Franjo zamolio je poglavara Grčke pravoslavne Crkve Jeronima II. za oprost za zločine koje je počinila Katolička Crkva. “Povijest ima svoju težinu i danas imam potrebu zamoliti Boga i braću i sestre za oprost za pogreške koje je počinilo tako mnogo katolika”, rekao je papa tijekom posjeta Atini.

izvor RTL.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more