IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Srbija- SVE STALO NA SAT VREMENA, sijevale pesnice, ”ratni veterani” blokirali auto- put: PAZARAC uleteo kolima među demonstrante… (video)

Pokret Ekološki ustanak i oko 40 drugih organizacija danas je organizovalo novu blokadu puteva na 50 lokacija širom Srbije. Oni poručuju da ništa nije gotovo sve dok se Rio Tinto ne “protera iz Srbije”.

Podsjetimo, u Srbiji su prethodne dvije subote bili blokirani mostovi i saobraćajnice sa zahtjevom da se povuku zakoni o eksproprijaciji i referendumu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vratio odlučio je u srijedu da ne potpiše Zakon o eksproprijaciji i da ga vrati parlamentu, dok je Vlada, na njegovu inicijativu, Skupštioni predložila izmene tek usvojenog Zakona o referendumu koje su juče jednoglasno usvojene.

Ratni veterani su se zadržali na auto-putu, a, kako kažu, u pitanju su vojni veterani.

Na samom kraju blokade auto-puta, došlo je do sukoba vozača jednog automobila i demonstranata, koji su razbili šoferku automobila. Kako javlja reporter Nova.rs, vozač je udario automobilom jednog demonstranta, a onda je uslijedila tuča.

Čitaj još:   SERGEJU TRIFUNOVIĆU PRED SKUPŠTINOM RAZBILI GLAVU:"Gađali me sa svih strana..." (foto + video)

Oko 30 građana Novog Pazara blokiralo je kružni tok ispred Gradske uprave oko 14 časova.

Demonstranti nisu nosili nikakve parole, a jedan muškarac sa registracijama Bosne i Hercegovine je izazvao manji incident, kada je pokušao svojim vozilom da prođe kroz blokadu.

izvor: N1-nova.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more