IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Komšić: RS je napustila Dejtonski sporazum, pozivam Tužilaštvo BiH da hitno djeluje! (foto, video)

ŽELJKO Komšić je pozvao Tužilaštvo BiH da procesuira Milorada Dodika kao podstrekača i predvodnika grupe koja se udružila u rušenju ustavnog poretka BiH i podrivanju institucija države…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota,11.12.2021… 00..12… ŽELJKO Komšić: RS je napustila Dejtonski sporazum, pozivam Tužilaštvo BiH da hitno djeluje! (foto, video)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je Tužilaštvo BiH da po hitnoj proceduri pokrene postupak protiv osoba koje su u Narodnoj skupštini RS-a usvojili zaključke koji direktno podrivaju ustavni poredak države Bosne i Hercegovine i narušavaju mir i stabilnost u državi.

– NSRS je napustila Dejtonski sporazum – poručio je Komšić.

Komšić je pozvao Tužilaštvo BiH da procesuira Milorada Dodika kao podstrekača i predvodnika grupe koja se udružila u rušenju ustavnog poretka BiH i podrivanju institucija države, prenosi N1.

Čitaj još:   SARAJEVO: ŽELJKO Komšić, preuzima predsjedavanje Predsjedništvom BiH...

Podsjećamo, na 24. posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske usvojena je Deklaracija o ustavnim principima i četiri informacije sa zaključcima o prijenosu nadležnosti sa nivoa BiH na nivo entiteta.

Opozicija je ranije napustila sjednicu, a glasala su 52 zastupnika od čega je njih 49 podržalo zaključke.

izvor (N1)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   Najprometnija benzinska pumpa u Evropi: Povoljne cijene, pun rezervoar košta više od 100 eura, uštede se sabiraju... (foto, video)