IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MAJKE Srebrenice poručile: Ponosne smo na Jasmilu i film “Quo Vadis, Aida?” (foto, video)

Film “Quo Vadis, Aida osvojio je tri prestižne nagrade 34. Evropske filmske nagrade…

BERLIN: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 12.12. 2021… 08: 52… MAJKE Srebrenice poručile: Ponosne smo na Jasmilu i film “Quo Vadis, Aida?” (foto, video)

Film je proglašen najboljim evropskim filmom, Jasmila Žbanić najboljom rediteljicom, a Jasna Đuričić najboljom evropskom glumicom u 2021. godini. Uslijedile su brojne čestitke na društvenim mrežama.

Čestitam Jasmili Žbanić i ekipi filma “Quo Vadis, Aida?” na nagradi za najbolji evropski film godine. Ovaj veliki uspjeh filma još je veći s obzirom da su Jasmila Žbanić i Jasna Đuričić osvojile priznanja i na individualnom planu, za najbolju evropsku režiserku odnosno najbolju glumicu glumicu godine.

Film “Quo vadis, Aida?” predstavlja izuzetno važno umjetničko djelo, koje čuva i širi sjećanje na genocid u Srebrenici. Ovo je jako važan dan za bosanskohercegovački film ali i cjelokupno bh. društvo. Ovo je dan koji će se pamtiti u Bosni i Hercegovini – poručio je Džaferović.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 18. maj 2019. godine

Čestitke su upitili i britanski ambasador u BiH Matthew Field, bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor, baronesa Arminka Helić, bh. oskarovac Danis Tanović, Majke Srebrenice, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić…

izvor iBalkan.net / agencije

Čitaj još:   POTRAG ZA UBICAMA: Nisu uspjeli da uhvate braću, ubili su 39 ljudi...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more