IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVA Promjena na WhatsApp- u: Opcija koju ste mnogi čekali… (foto)

WhatsApp uskoro uvodi novu sigurnosnu mjeru zbog koje će se informacije o tome kada ste poslednji put posjetili aplikaciju automatski sakriti od ljudi s kojima nikada niste razgovarali…

LONDON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak,17.12.2021… 14: 32… NOVA Promjena na WhatsApp- u: Opcija koju ste mnogi čekali… (foto)

Dosad su početne postavke bile namještene tako da svi automatski vide ovu informaciju, a sada se ograničava da se prikazuje samo onima koje ste dodali u svoje kontakte, prenosi The Verge.

“Kako bismo poboljšali privatnost i sigurnost korisnika, otežaćemo ljudima koje ne poznajete i s kojima se niste nikada dopisivali da vide informaciju kada ste bili zadnji put aktivni i prisutni online”, kazali su iz WhatsApp- a.

Opcija da samo kontakti vide zadnju aktivnost i dosad je bila dostupna, ali nije se uključivala automatski, nego su korisnici morali sami da je uključe. Ručno se može postaviti i da niko ne vidi kad ste poslednji put bili aktivni.

Čitaj još:   BEOGRAD- u toku osmi protest ispred zgrade RIK- a: „Vučiću– puštaj našu djecu iz tvojih zatvora“ (foto, video)

Ovo nije jedina promjena o kojoj razmišljaju u WhatsApp- u, pa tako a sve u isto vrijeme razmatraju i mogućnost skrivanja aktivnosti i to od određenih kontakata.

izvor The Verge

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more