IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HUMANOST NA DJELU- Stomatolog ALMINA MURIĆ: Zadovoljstvo je biti razlog nečijeg osmijeha…

Stomatološkinja Almina Murić, prethodnih dana izazvala je divljenje javnosti i primjerom pokazala da svojim znanjem i humanošću, možemo mijenjati društvo i učiniti ga boljim.

U svojoj ordinaciji White Smile Dental Clinic u Podgorici, nudi besplatno liječenje za sve osobe slabijeg imovinskog stanja, a prioritet će dati pacijentima koji imaju neko akutno stanje kao što su bolan zub i otok, kao i samohranim majkama koje nijesu zaposlene i nemaju redovna mjesečna primanja…

Almina u razgovoru za portal Standard objašnjava da ih pacijenti često pitaju o cijenama usluga i načinu plaćanja, pa su odlučili da ih na neki način obraduju.

”Radimo to i zbog nas samih, jer bez obzira što mi nekom nešto poklanjamo mi smo ti koji su na dobitku, jer biti razlog nečijeg osmijeha je veliko zadovoljstvo”, kazala je mlada stomatološkinja za Standard.

Do sada se, kaže, javio veliki broj pacijenata, a svakog petka će po jedna od osoba koja je slabijeg imovinskog stanja imati pravo na besplatno konzervativno liječenje, koje podrazumijeva kompozitne ispune plombe, vađenje živaca, vađenje zuba i slično.

”Odvojili smo svakog petka po sat i po vremena za jednu osobu, i potrudićemo se da svima izađemo u susret, s tim što ćemo prioritet dati samohranim majkama i pacijentima sa bolovima”, priča Almina.

Čitaj još:   RECEPT ZA SREĆU, ZEMLJA KOJA JE PO DRUGI PUT PROGLAŠENA SREĆNIM KUTKOM: Evo gdje su na toj listi džave na Balkanu...

Stomatološkinja Almina Murić planira da projekat bude stalna praksa ove ordinacije.

”Već sada se prijavio veliki broj pacijenata, mi pravimo spisak i od januara krećemo sa pregledima pacijenata, pokušaćemo da svima izađemo u susret. Sve pacijente ćemo prvo pozvati na pregled, a onda ćemo zakazivati termine u odnosu na akutnost situacije”, ispričala je ona.

Almina smatra da je u svakoj profesiji izuzetno važno biti društveno odgovoran.

”Svako od nas može nekim svojim malim doprinosom da pomogne našoj zaednici, pogotovo jer to naše malo nekome može da znači mnogo”, kazala je stomatološkinja Murić.

Svoje termine pacijenti mogu zakazati pozivom na broj 067 073 070.

Almina Murić je osnovne studije završila na Stomatološkom fakultetu u Podgorici i prva je generacija stomatologa Crne Gore.

Potom odlazi na specijalističke i doktorske studije koje zavrašava na Univerzitetu u Istanbulu, gdje je pet godina radila kao asistent na fakultetu, na predmetu stomatološka protetika.

Nakon odbrane doktorske disertacije počela je da radi kao asistirajući profesor i dvije godine provela na toj poziciji, na Univerzitetu Istanbul Aydin. Zatim se vraća u Crnu Goru i otvara privatnu ordinaciju.

Murić je objavila brojne publikacije u vodećim stručnim časopisima iz oblasti stomatologije, i učesnica je mnogih kongresa, počev od Velike Britanije, Tajlanda, Njemačke, Turske…

Čitaj još:   Vic dana Mujo i koronavirus ...

Almina je tokom školovanja naučila da popravlja osmijehe, a kroz porodicu i vaspitanje da ih poklanja.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more