IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MOSTAR: Umro ratni zločinac Mladen Naletilić Tuta… (foto, video)

Mladen Naletilić Tuta u Hagu je osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina nad Bošnjacima u BiH…

MOSTAR: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 18.12.2021… 00: 32… MOSTAR: Umro ratni zločinac Mladen Naletilić Tuta… (foto, video)

Ratni zločinac Mladen Naletilić Tuta, nekadašnji komandant Kažnjeničke bojne HVO- a, umro je od posljedica srčanog udara.

Mladen Naletilić u Hagu je osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina nad Bošnjacima u BiH te je pušten na slobodu nakon što je odslužio dvije trećine izrečene kazne.

Nakon toga, pred hrvatskim sudovima osuđen je na tri i po godine zatvora za poticanje na ubistvo Damira Brekala 1995. godine u Širokom Brijegu, dok je istovremeno oslobođen optužbe za poticanje na ubistvo Roberta Nosića 1993. u Ljubuškom.

Kako je za Hinu potvrdio njegov bivši suborac, Naletilić je preminuo i to na odjelu Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru gdje je bio smješten više dana zbog posljedica teškog srčanog udara.

Čitaj još:   BEOGRAD: NAVIJAČI Srbije, na himnu Crne Gore, izazivali i pjevali, BOŽE PRAVDE!!! (VIDEO)

Umro je prije nekoliko sati. Bio je u komi i nije se ni budio- rekao je oko 21,00 sat izvor iz vojnih struktura.

Mladen Naletilić Tuta rođen je 1. decembra 1946. u Širokom Brijegu. Bio je hrvatski politički emigrant, osnivač Kažnjeničke bojne s kojom je ratovao na području Hrvatske, a zatim i u BiH…

izvor agencije HINA.hr

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more