IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: BRATIĆKI je primat da URUŠI SVE ŠTO JE CRNOGORSKO od kada otvori pa zatvori oči (video)

Poslanici raspravljaju o predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stručnom obrazovanju, predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gimnaziji i opštem Zakonu o obrazovanju i vaspitanju

Poslanici Skupštine Crne Gore nastavili su petu sjednicu drugog redovnog, jesenjeg zasijedanja.

Poslanici raspravljaju o predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stručnom obrazovanju, predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gimnaziji i opštem Zakonu o obrazovanju i vaspitanju.

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović-Stanković poručila je da će podržati objedinjene predloge zakona o izmjenama i dopunama zakona o gimnaziji, stručnom obrazovanju i opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju.

Smatra da SDP ne gleda ko predlaže Zakone, nego je važno šta se predlaže.

“Nezakonita je smjena velikog broja nastavnika srednjih i osnovnih škola. Umjesto da se ova vlast okrene, pa kaže šta prethodna nije radila dobro, da se izbore protiv toga, oni prave iste greške. Ne možete mi reći da nijedan direktor nije valjao. Je li moguće da nijedan direktor nije radio. Pa ono što je važno jeste da su i ovi predstavnici postavljali direktore po partijskoj osnovi. Ja kažem da su ova rješenja dobra, ali ja se pitam dje je ministarka Bratić danas. Bila je u obavezi da se bavi ovim pitanjem. Ona jedino što je radila jeste na urušavanju obrazovnog, kulturnog i prosvjetnog sistema CG. Urušiti sve ono što je crnogorsko je primat otkad otvori do kad zatvori oči”, navodi Vuksanović-Stanković.

Čitaj još:   IDE NOVI PREOKRET: Jutro prohladno, tokom dana više sunca, vrijeme u narednih nekoliko dana... (foto)

Kako kaže, ako želite da uništite društvo krenite od obrazovanja.

“Pogledajte kako Vesna Bratić u tom poslu vrlo uspješno posluje. U našem parlamentu imamo prilike da vidimo da smo jedino dvotrećinsku većinu postigli, koliko mene brojke ne varaju, da imamo dovoljno glasova za smjenu nesposobne i štetočinske ministarke Vesne Bratić. Kada bi se glasalo tajno jerujem da bisvaki poslanik bi glasao za njeno razrješenje.

Ono sa čim se neću složiti sa amandmanom po kojem bi profesori koji predaju stručne izborne predmete trebali da budu direktori škola. Ne slažem se sa tim posebno iz razloga jer postoji sumnja da se radi o budućem zapošljavanju partijskih kadrova”, kazala je Vuksanović-Stanković.

Smatra da treba taj amandman da se povuče.

izvor: portalluca.me

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković sa LAVICAMA: Dobro nam došle zlatne Crnogorke... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more